ke

KE: Kush nuk respekton të drejtat e komunitetit LGBTQI humbet fondet e BE-së

Postuar në 12 Nëntor, 2020 17:12

Komisioni Europian ka tërhequr vëmendjen ndaj vendeve anëtare të BE-së për respektimin e të drejtave të komunitetit LGBTQI. Në një intervistë për “Politico”, Komisionerja për Barazinë, Helena Dalli tha se vendet që nuk respektojnë të drejtat e këtij komuniteti do të humbasin fondet e Unionit.

Jam shumë e vendosur për këtë. Sepse është një mënyrë shpresojmë për të sjellë vendet anëtare në linjë duke u thënë “Ok, nuk ke për të marrë pjesën e fondeve nëse nuk respekton sundimin e ligjit”.

Amazon, nën akuzën e legjislacionit antitrust në BE

Postuar në 10 Nëntor, 2020 12:30

Kompania “Amazon” e Jeff Bezos do të vihet para akuzave që rrjedhin nga legjislacioni antitrust në Europë. Akuzat janë ngritur nga Komisioni Europian, sipas të cilit “Amazon” ka përdorur në mënyrë të njëanshme të dhënat e palëve të treta në funksion të favorizimit të shitjes së disa produkteve. Hetimi ka rreth një vit që ka nisur dhe ndër të tjera është vlerësuar mënyra sesi përdoren të dhënat e palëve të treta edhe në funksion të ekspozimit të mallrave në të ashtuquajturat Kuti të Blerjes – Buy Box.

KE lehtëson rregullat për origjinën e mallrave nga Ballkani Perëndimor

Postuar në 26 Gusht, 2020 13:47

Komisioni Europian ka miratuar së fundmi një paketë ndryshimesh që lehtësojnë qarkullimin e mallrave me fqinjët në Ballkan dhe rajonin e Mesdheut.

Parim universal: Drejtësia në BE, më e lehtë për ata që kanë para

Postuar në 13 Korrik, 2020 16:18

Sistemi i drejtësisë ka problemet e veta edhe në shumë vende të Bashkimit Europian. Një raport i Komisionit Europian mbi sistemin e drejtësisë në vendet e Unionit për vitin 2019 nxjerr në pah të metat, pavarësisht reformave të kryera. Drejtësia duket se është e vështirë për t’u aksesuar për ata që nuk kanë mundësi financiare.

KE: Kina dhe Rusia, përgjegjëse për dizinformimin mbi koronavirusin. Vaksina, fushëbeteja e radhës

Postuar në 11 Qershor, 2020 11:06

 Komisioni Europian ka akuzuar publikisht Kinën dhe Rusinë si përhapësit kryesorë të lajmeve të rreme online për pandeminë e koronavirusit. Vera Jurova, zv.presidente e Komisionit për Vlerat dhe Transparencën ka deklaruar se lajmet e rreme kanë origjinuar nga Kina dhe Rusia duke patur në fokus edhe keqinformimin mbi masat që duhen marrë si pirja e alkoolit të pastër apo teori konspirative si ato se instalimet 5G përhapin virusin.

Dizinformimi do të vazhdojë dhe vaksinimi do të jetë fushëbeteja e radhës

BE-ja dorëzohet në Bosnje. Ndërpret financimin për reformën gjyqësore

Postuar në 08 Qershor, 2020 14:58

Financim për reformën në drejtësi vetëm nëse ka rezultate. Të paktën këtë në mëson shembulli i Bosnje –Hercegovinës të cilës Bashkimi Europian i ka hequr financimin për reformën, pikërisht bazuar në rezultatet e kufizuara.

Për shkak të rezultateve të kufizuara në arritjen e qëllimeve të reformës gjyqësore në vitet e fundit dhe veçanërisht në çështjet e integritetit, Komisioni Europian po rishikon mbështetjen e vet për gjyqësorin boshnjak përmes Këshullit të Lartë Gjyqësor dhe të Prokurorisë në këtë vend

Komisioni Europian miraton udhëzimet e përgjithshme për transportin e udhëtarëve

Postuar në 13 Maj, 2020 17:56

Komisioni Europian ka miratuar disa udhëzime për lëvizjen e njerëzve në zonën Shengen pas lehtësimit të masave për frenimin e epidemisë së koronavirusit. Udhëzinmet përfshijnë të gjitha mjetet e transportit. 

Kështu pasagjerët do të duhet të mbajnë maska, ata inkurajohen të blejnë bileta dhe të bëjnë rezervime online. Në pikat e kontrollit do të aplikohet distanca fizike, në vende tranziti do të eliminohen pajisje që nxisin grumbullime njerëzish, ndërkohë që në autobuzët e transportit nga terminali në avion do të ketë më pak njerëz. 

Komisioni Europian akordon 3.3 miliardë euro për Ballkanin Perëndimor

Postuar në 29 Prill, 2020 14:54

Komisioni Europian njoftoi sot mbi 3.3 miliardë € ndihmë financiare të BE-së të mobilizuar së bashku me Bankën Europiane të Investimeve në dobi të qytetarëve të Ballkanit Perëndimor.

Kjo paketë synon të adresojë shëndetin e menjëhershëm dhe nevojat njerëzore si rezultat i pandemisë COVID-19, si dhe të ndihmojë në rimëkëmbjen sociale dhe ekonomike.

BE-ja kërkon falje. Von der Leyen: Tani jemi krah Italisë

Postuar në 02 Prill, 2020 12:41

Kryetarja e Komisionit Europian, Ursula Von Der Leyen ka kërkuar një lloj ndjese publike ndaj Italisë për braktisjen që iu bë vendit më të goditur nga pandemia e CoVid-19 në fillimet e krizës. Përmes një letre të drejtuar në gazetën “La Repubblica”, Von der Leyen shkruan se “vetëm solidariteti mund të na bërë të ringrihemi nga kjo krizë, solidaritet mes njerëzve dhe ai mes shteteve”.

KE propozon përdorimin e Fondit të Solidaritetit. Pëfitojnë edhe Turqia, Mali i Zi dhe Serbia

Postuar në 18 Mars, 2020 14:00

Komisioni Europian ka propozuar amendimin e legjislacionit ekzistues të BE-së me synim adresimin e Fondeve të Solidaritetit për vendet anëtare dhe ato që janë në proces negociimi në përballjen e krizës së koronavirusit.

Kriza me të cilën ne përballemi ka si rëndësi njerzore ashtu edhe potencialin e një impakti të madh ekonomik. Si pjesë e një përgjigjeje të koordinuar, Fondi i Solidaritetit të BE-së mund të luajë një rol të rëndësishëm në dëshmin e solidaritetit në BE për vendet anëatre në përballje me këtë situatë emergjente

Pages

Subscribe to RSS - ke