Kazanova

Muzeu i parë në Venecia për Xhakomo Kazanovën

Postuar në 17 Prill, 2018 09:48

Agjent, ushtar, filozof dhe poet. Një mendje e mrekullueshme matematikore, autor i 42 librave që nga Historia Polake deri te romani i parë fantashkencor. Punoi si shkrues i një kardinali dhe shkëlqeu si një lojtar profesionist bixhozi para se të merrej në mbrojtje nga një fisnik venecian.

Por sa janë në dijeni të këtyre cilësive të Xhakomo Kazanovës, kur personaliteti dhe dhuntitë e tij  janë lënë në hije nga reputacioni si feminist? Më afër fytyrës së vërtetë dhe Iluminizmit të tij përpiqet të tregojë për vizitorët muzeu i parë që u hap në Venecia 220 vjet pas vdekjes së tij.

Subscribe to RSS - Kazanova