kaspersky

Kaspersky krijon Qendrën e Transparecës. Zhvendosje të serverave në Zvicër

Postuar në 16 Maj, 2018 10:52

Kaspersky Lab, kompania e njohur për softet e sigurisë kibernetike, ka vendosur të zhvendosë një pjesë të infrastrukturës së vet në Zvicër. Përmes një njoftimi zyrtar, Kaspersky bën me dije se në Zyrih do të krijohet Qendra e Transparencës dhe aty do të vendosen edhe serverat që mbledhin dhe procesojnë të dhënat e marra nga rrjeti.

Tensionet SHBA-Rusi, kongresi amerikan bllokon produktet e Kaspersky

Postuar në 29 Korrik, 2017 14:33

Mosbesimi dhe praktikat e reja të spiunazhit mes SHBA dhe Rusië po shtrijnë tensionet edhe drejt sektorëve ekonomikë që mendohet se nuk mund të kuptohen pa ndërvarësinë. Së fundmi, kompania ruse e sigurisë kibernetike, Kaspersky, bëri të ditur krijmin e një softi të ri antivirus që do të jetë falas. Kaspersky përdoret shumë në kompjuterët në të gjithë botën, por duket s eepoka kur penetrimi i prodhimeve të tilla kalon pa kontroll, po shkon drejt fundit.

Kaspersky, ankesë zyrtare në KE kundër Microsoft: Ka shkelur ligjin antitrust me Windows 10

Postuar në 07 Prill, 2017 08:41

Disa kompani të përodhimit të softuerëve për sigurinë kanë depozituar një ankesë të re kundër Microsoft në kuadër të legjislacionit antitrust. Kompania e njohur ruse, Kaspersky është një prej tyre e cila kërkon nga Komisioni Europian që të vlerësojë sjelljen e Microsoft në treg që me Windows 10, hedhur në treg në tetor 2014 ka cenuar pozitën e konkurentëve. Në këtë sistem operativ, Microsoft ka instaluar flas softuerin Defender, një aplikacion kundër virusimit që u heq kështu rusëve të Kasperskyt një produkt nga tregu.

Subscribe to RSS - kaspersky