karta

Artan Lame jep një tjetër version për kartën e anëtarësisë së Nexhmije Xhuglinit në Partinë Fashiste

Postuar në 26 Nëntor, 2016 20:20

Një ditë pas publikimit të një dokumenti ku tregohej karta e anëtarësisë së Nexhmije Xhuglinit (Hoxha) në Partinë Fashiste Shqiptare, Artan Lame ka dhënë një tjetër version që sipas tij i përmbahet kritereve shkencore dhe që shpjegon pse një vajzë e përfshirë në grupet komuniste mbante kartë anëtarësie të Partisë Fashiste. Lame thotë se dokumenti i publikuar nga ish-drejtori i Arkivës në Ministrinë e Brendshme nuk provon se Nexhmije Xhuglini ka qenë anëtare e Partisë Fashiste.

Shkruan Lame:

Bujqësia, potencial për 100 mijë vende të reja pune. Nis puna për formalizimin, kartat dhe regjistrin elektronik për fermerët

Postuar në 02 Dhjetor, 2015 18:27

Është thënë dhe përsëritur se një nga problemet kryesore të bujqësisë shqiptare është baza e paqëndrueshme ligjore për tokën, pronësinë e saj dhe mandej fragmentarizimi. Gjithsesi, iniciativa e lirë ka sjellë një zhvillim relativ të bujqësisë në Shqipëri në këto vite kur vëmendja e shtetit ndaj këtij sektori ka qenë thuajse minimale. Në kushtet kur industri si ndërtimi nuk ka për të sjellë më atë vrull zhvillues si disa vite më parë, vëmendja ndaj bujqësisë fiton tjetër rëndësi, sidomos kur në plan global ushqimi po kthehet në problem serioz.

Rikthehet ideja e parkimit me pagesë. Si fillim pajisen me kartë rezidentët për parkim të sigururuar në një orar të caktuar

Postuar në 10 Tetor, 2015 15:47

 

Rikthehet ideja e parkimit me pagesë. Si fillim pajisen me kartë rezidentët për parkim të sigururuar në një orar të caktuar

Subscribe to RSS - karta