karburantet

Marrëveshja/Banka Europiane e Investimeve ndërpret financimet për karburantet që nga viti 2021

Postuar në 16 Nëntor, 2019 23:29

Banka Europiane e Investimeve ka vendosur së fundmi të ndalë çdo financim për karburantet si nafta, qymyri apo gazi. Bllokimi i financimit nis që nga viti 2021 datë që u përcaktua nga presioni i Gjermanisë dhe Italisë që ishin skeptike për këtë vendim. 
Ky vendim nxjerr nga tregu eurpoian një vlerë investimi prej miliarda eurosh, mjafton të merret parasysh se mes viteve 2013-2018 janë akorduar 13.5 miliardë euro.

Rezervat e sigurisë së karburanteve, kosto 500 milionë euro

Postuar në 12 Korrik, 2019 10:19

Një projektligj i qeverisë, që parashikon detyrimet për krijimin dhe mbajtjen e menaxhimin e rezervave të sigurisë për naftën bruto dhe nënproduktet e saj, për të siguruar një nivel të lartë të sigurisë së furnizimit me naftë bruto në vend, ka ngjallur reagimin e aktorëve të tregut.

Taksa e re e ‘fshehtë’ mbi karburantet do të rëndojë mbi konsumatorët

Postuar në 05 Shtator, 2017 19:38

Ditët e fundit Bashkia e Elbasanit nisi një aksion të ngjashëm me atë të Bashkisë së Tiranës për të  për mbyllur aktivitetin e atyre pikave të karburantit që nuk kishin aplikuar për rilicensim sipas një vendimi të qeverisë të muajit prill që përcakton se pikat e karburanteve duhet të paguajnë një tarifë licencimi në masën 3 milionë lekë në Bashkinë Tiranë dhe 1 milionë lekë në  bashkitë e tjera.

Laguna e Nartës, jepen leje mjedisore për tre impiante të depozitimit të karburanteve

Postuar në 03 Korrik, 2017 09:59

Laguna e Nartës duket se nuk do të gëzojë më statusin e një vendi në paqe me natyrën dhe që zhvillon traditat e vjetra si peshkimi. Kjo pasi Agjencia Kombëtare e Mjedisit ka dhënë 3 muajt e fundit 3 leje mjedisore për 3 operatorë të ndryshëm për të ngritur në këtë zonë impiante të depozitimit të karburanteve.

Vjedhjet e karburanteve, propozimi i Tahirit rrit çmimet

Postuar në 01 Nëntor, 2016 18:37

Propozimi i Ministrit të Brendshëm, për shtimin e masave të sigurisë në pikat e karburanteve do të ndikojë drejtpërdrejt në rritjen e çmimit të karburanteve. Është kjo analiza që i bën kësaj iniciative të qeverisë, analisti i ekonomisë Bardhi Sejdarasi.

"TemaTv"

Siguria shtesë, si një gjobë shtesë

Postuar në 24 Tetor, 2016 13:54

Me miratimin e ligjit për masat shtesë të sigurisë, ministri i Brendshëm, Sajmir Tahiri, nuk ka humbur kohë. Ai ka nisur të promovojë Shqipërinë e ekspozuar nga krimi i rrugës, që në statistika të tjera rezulton i ulur. Ky risk i lartë shërben si argument për të imponuar marrjen e masave teknologjike që burojnë nga ligji i ri, gjithnjë me synimin zyrtar siç shprehet ministri: për të çuar në zero goditjet kriminale. Por a është vërtet ky shqetësimi i tij?

Çmimi i karburanteve ulet me 20%, por sërish mbi tregun ndërkombëtar

Postuar në 14 Janar, 2016 23:47

Çmimi i karburantit në tregun shqiptar është ulur me 20%, por ai sërish nuk reflekton raportin e tregut ndërkombëtar, ku çmimi ka rënë me katër herë. “Tema Tv” raporton se një arsye për këtë ngrirje të çmimit të lartë për konsumatorin shqiptar janë taksat e larta, që aktualisht i leverdisin edhe qeverisë, që merr jo pak të ardhura në këtë fushë. Dhe duket se në këtë drejtim nuk do të ketë lehtësi.

60 mln dollarë dëme në 2015 nga skemat mashtruese në konçensione, tregun e karburanteve dhe farmaceutikës

Postuar në 04 Janar, 2016 12:33

Në plot 60 milionë dollarë llogaritet dëmi që i është shkaktuar shtetit shqiptarë në 2015 nga skemat mashtruse në në tregun e karburanteve, farmaceutikës, konçensioneve dhe ndërtimit. Prokuroria shqiptare ka përfunduar hetimet dhe ka evidentuar personat përgjegjës në disa skema mashtruese, ku përmenden emra të njohur si Kastriot Ismailaj, Franncesko Beketi apo Ardian Xhillari

Ndërpret punën konçesionari i markimit të karburanteve

Postuar në 10 Dhjetor, 2015 14:30

“Monitor” raporton se kompania GFI që ka marrë me konçesion markimin e karburanteve, ka ndërprerë aktivitetin e vet ditën e sotme. Revista në fjalë i referohet informacionit të marrë nga Shoqata e Shoqërive të Hidrokarbureve dhe me gjasë mund të sjellë probleme serioze në furnizimin me naftë në vend.

“Taksë” e fshehur 5-10 lekë/litër për naftën: Qeveria rrit me 170 herë tarifën për licencën e karburanteve

Postuar në 09 Dhjetor, 2015 10:30

Me një vendim të papritur, Këshilli i Ministrave ka vendosur të shumëfishojë me 170 herë pagesat për dhënien dhe përsëritjen e licencave për stacionet e shitjes së karburanteve (me pakicë), që si çdo tarifë tjetër pritet të reflektohet në shtrenjtimin e çmimit të tregtimit me pakicë të naftës e benzinës, me rreth 5-10 lekë për litër (shiko llogaritjet më poshtë).

Pages

Subscribe to RSS - karburantet