kapitalizmi

Filozofia e Sorosit dhe krisja e saj fatale

Postuar në 10 Korrik, 2019 23:31

 

Mesazhi i Francës për kapitalizmin është i thjeshtë: Përshtatu ose vdis

Postuar në 18 Mars, 2019 23:40

Franca po lëshon një alarm për ekonomitë e përparuara të botës: kapitalizmi po i dëmton.

Presidenti Emmanuel Macron dhe ministri i tij i Financave, Bruno Le Maire, po përdorin presidencën franceze të G7-s për të argumentuar se sistemi ushqen pabarazinë, shkatërron planetin dhe është joefektiv në arritjen e qëllimeve në interesin publik. Vendi ka përjetuar tashmë disa nga pasojat e para të lëvizjes së “jelekëve të verdhë” që shpërtheu në fund të vitit të kaluar.

Kapitalizmi, sëmundje që na ka hyrë deri në qelizë

Postuar në 05 Janar, 2019 16:47

 

Tani me një leksion mbi (anti)kapitalizmin

Postuar në 28 Shtator, 2017 13:53

Gazeta “Mapo” raporton për botimin nga shtëpia botuese “UET” dhe i ashtuquajturi “Instituti Pashko”, të dy librave me autor Ludwig von Mises: “Politikat ekonomike” dhe “Mentaliteti anti-kapitalist”.

Përtej promovimit të zhurmshëm që është metoda dhe parimi në kësi rastesh, tërheq vëmendjen fakti se librat janë pajisur me një pasthënie nga biznesmeni Samir Mane. Citohet Mane në pasthëniet e veta:

Subscribe to RSS - kapitalizmi