kampet e refugjateve

Video/Tortura në kampin e refugjatëve në Libi

Postuar në 28 Gusht, 2018 12:49

Video e mëposhtme është publikuar nga gazeta e njohur italiane, Avvenire, dhe aty tregohet sesi emigrantë afrikanë torturohen në kampet e krijuara në Libi. Italia ka kërkuar që në kampet e Libisë të ndërhyjë BE-ja, por një ide e tillë është lënë jashtë axehndës. Tema e emigrantëve dhe indiferenca e kancelarive mund të rifaktorizojë Kishën e cila së fundmi ka jo pak probleme me imazhin e vet. 

 

Kreu i UNHCR-së në Serbi: Ideja e kampeve të refugjatëve në Ballkan, është tërhequr

Postuar në 20 Qershor, 2018 13:09

Kreu i UNHCR-së në Beograd, Hans Friedrich Schoder ka deklaruar për televizionin serb, RTS, se ideja e ndërtimit të kampeve të refugjatëve jashtë BE-së është hedhur poshtë si opsion.

Kjo ide është hequr nga tryeza, nuk dua dhe nuk do të spekulloj

është shprehur ai me rastin e Ditës Botërore të Refugjatëve.

Subscribe to RSS - kampet e refugjateve