kakomeja

Biznesmeni Leka: Niviciotët nuk kanë asnjë dokument të vlefshëm për Kakomenë(dhe një vendim i 2008-ës)

Postuar në 14 Tetor, 2020 23:07

Biznesmeni Luan Leka ka reaguar sot publikisht për çështjen e krijuar në Kakome, ku ai ka marrë në pronësi mbi 100 ha për të zhvilluar një kompleks turistik. Reagimi i mëposhtëm e z. Leka nis me faktin juridik se gjykatat kanë rrëzuar pretendimet e banorëve, se zhurmën po e bëjnë 4-5 familje, se procedura e provtizimit nga shteti ka nisur pas zgjidhjes së problemit gjyqësor etj.. Më tej z. Leka vë në dukje një fakt sipas të cilit:

Gjykatën e bllokon Edi Rama. Nuk e marrin dot Kakomenë, jo Luan Leka, por të ngrihet gjyshi dhe këlyshi

Postuar në 12 Tetor, 2020 22:24

Media të ndryshme lokale në Jug po raportojnë për një protestë të disa banorëve të Nivicë Bubar të cilët janë mbledhur para gjykatës së Gjirokastrës, kur pritet të shqyrtohet çështja e Kakomesë. Nga sa shihet në video, banorët thonëse kërkojnë pronën e tyre, brenda ligjit dhe asgjë më shumë, duke akuzuar Sali Berishën, Fatos Nanon dhe Edi Ramën si fajtorë për zvarritjen gati 30 vjeçare.

Po të jetë për fshat turistik ne e gjejmë vetë një sheik andej nga Arabia dhe e bëjmë fshatin. Jo ta bëjë Luan Leka, Dritan Çela apo Edi Rama

Projekt për fshat bregdetar 39 ha, me 400 dhoma dhe 300 vila në Kakome. Porositës, biznesmeni Luan Leka

Postuar në 14 Qershor, 2020 17:51

Simone Micheli, arkitekt i njohur italian që predikon si filozofi të punës së vet “luksin demokratik” njofton në faqen e vet online për një projekt të quajtur “Saranda Beach Village”. Micheli, që ka qenë më herët në Shqipëri ku edhe ka hapur një ekspozitë, thotë se fshati në fjalë do të nisë së shpejti pas një mirëkuptimi mes tij dhe klientit Luan Leka, një biznesmen i njohur shqiptar.

Regjistrimi i pronave në Bregdet, pa dalë harta e kufijve

Postuar në 13 Qershor, 2020 21:35

Lajmi se në bregdetin e Jugut do të nisë procesi i regjistrimit të pronave nuk i ka gëzuar aspak banorët e fshatit Nivicë. Në një nga zonat më problematike sa i përket ndarjes së pronës me ligjin 7501, pronarët e tokave nuk kanë besim se ky process do të funksionojë. Kryeplaku Stefan Llambri, thotë në një lidhje telefonike për TvT se së pari duhet të dalë harta e kufijve të plotë të fshatit Nivicës.

Kanë ardhur nga kadastra për të bërë regjistrime por nuk i lejojmë, të dal njëherë harat e fshatit dhe më pas të bëhet ndarja dhe regjistrimi i pronës”.

Plaga e pronave në bregdet, banorë të Nivicës thyejnë rrethimin e plazhit të Kakomesë

Postuar në 12 Gusht, 2018 15:58

Banorë të fshatit Nivicë kanë thyer rrethimin e plazhit të Kakomesë për të hyrë brenda tij. Sipas raportimeve të Saranda Web, banorët e konsiderojnë atë pronë të tyre dhe nuk njohin prezencën e subjekteve private aty. Ata janë ndaluar nga forcat e rendit për të shkuar drejt plazhit. 

 

Subscribe to RSS - kakomeja