jakup krasniqi

Krasniqi në Hagë: Kurrë në jetën time s’kam trajtuar njerëz si më trajtuat mua nga burgu deri në këtë ndërtesë

Postuar në 09 Nëntor, 2020 15:05

Ish-zëdhënsi i UÇK-së Jakup Kransiqi është shfaqur i emocionuar në seancën gjyqësore në Dhomat e Specializuara nga Hagë ku ai ndodhet për shkak të aktakuzës për krime lufte. Në fjalën e tij, Krasniqi ka akuzuar për keqtrajtim autoritetet e Gjykatës duke cilësuar se në jetën e tij nuk ka trajtuar asnjë njeri siç e trajtuan atë.

Nuk kam trajtuar askënd kurrë në jetën time në asnjë rast të vetëm, as kaq sa e si më trajtuat mua nga ndërtesa e burgut e deri në këtë ndërtesë.

A e kupton Beogradi gjuhën e dialogut për marrëveshje me Kosovën?

Postuar në 09 Shkurt, 2020 14:41

 

Poshtë dinjitetit të shqiptarëve të Lidhjes Komuniste të Jugosllavisë

Postuar në 17 Shtator, 2018 01:40

Kam pas lexuar diku, mbase ishte përrallë e cila thoshte se një mbreti i kishin dal brirët dhe kush e shihte mbretin me brirë e përhapte lajmin, lajmësi vritej. Njëri që e kishte parë mbretin me brirë, hyri ne një kallamishte dhe thirri disa herë: “Çka s’ke n’di e çka s’ke parë, mbreti ynë brirë ka”! Kur nga kallami bënë fyell, fyelli thoshte të njëjtën gjë. Dhe kështu lajmi mori dhen. Ajo edhe mund të ketë qenë përrallë,ndërsa kjo që do të lexoni në vazhdim nuk është përrallë, është e vërtetë.

Demonstratat e 1991-t dhe disa të dhëna për terrorin jugosllav: 80% e të burgosurve politikë ishin shqiptarë

Postuar në 11 Mars, 2017 19:00

Jakup Krasniqi, ish-kryetar i Kuvendit të Kosovës, ka publikuar sot në gazetën “Koha Ditore” një shkrim ku rendit disa mendime për Pranverën Shqiptare të 981-it, siç e quan ai. Fjala është për demonstratat e Kosovës që vunë në lëvizje një nga ngjarjet dramatike të para pas vdekjes së Titos. Vlerësimet e Krasniqit kanë rëndësi, qoftë sepse vijnë nga një dëshmitar, por edhe sepse në disa momente, ato synojnë t’i kujtojnë opinionit se Jugosllavia titiste nuk ishte aq e shkëlqyer sa ç’dukej nga jashtë.

Subscribe to RSS - jakup krasniqi