izolimi

Ndërron sërish OBSh, rregulla të reja për simptomatikët. Nuk duhen më dy tamponë

Postuar në 20 Qershor, 2020 21:46

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka ndryshuar sërish udhëzimet e veta për pacientët e prekur nga koronavirusi. Sipas kësaj organizate nuk ka më nevojë për dy tamponë negativë në mënyrë që dikush të konsiderohet i shëruar dhe të dalë nga izolimi. Për OBSh-në tashmë mjaftojnë tri ditë pa simptoma. Konkretisht izolimi përfundon sipas këtyre kritereve:

Për pacientët simtomatikë 10 ditë izolim dhe të paktën edhe tri ditë shtesë pa simtoma përfshirë këtu që nuk duhet të kenë temperaturë dhe simptoma respiratore.

Pasi uli pantallonat, opozita zbulon se ky është izoluar nga ndërkombëtarët!

Postuar në 09 Qershor, 2020 18:36

Rama është i izoluar edhe nga ndërkombëtarët.

Ky është titulli i një lajmi në një nga mediat e opozitës. 

Titull që të bën për të qeshur dhe që tregon derexhenë e të ashtuquajturës opozitë. Sepse askush nuk thotë se nga është izoluar tjetër Rama, pasi opozita për ta thënë troç: I uli brekët.

Por ky theksim zbulon mendimin e vërtetë brenda opozitës për suksesin politik. Revolucionarët janë tredhur dhe kanë sytë nga buzëqeshjet e diplomatëve të cilëve deri më dje u tregonte popullin. 

Enver Hoxha: "E izoloj Shqipërinë që shqiptarët të mos ikin". Edi Rama: "Drejt Europës që të mos ikin shqiptarët"

Postuar në 21 Prill, 2018 13:58

Mediat raportojnë sot sekretin e fundit që nuk dinim për politikat e Enver Hoxhës. Arsyen pse ai izoloi Shqipërinë. Gazeta “AFP” publikon një intervistë të Hasan Luçit, ish-pjesëtar i zbulimit shqiptar që citon një bisedë të Hoxhës me mjekun e vet francez, Pol Miliez. Sipas Luçit, Hoxha, “një njeri misterioz, por jashtëzakonisht inteligjent”, është shprehur se:

Rama flet për izolim të PD-së dhe afrim me BE-në pas zgjedhjeve

Postuar në 14 Maj, 2017 20:39

Kryeministri ka dalë në komunikimin e fundjavës ku i është referuar sërish situatës politike dhe nevojës për të bërë dallimin sipas tij mes dy palëve, qeverinë që do Europën dhe PD-në që e pengon hyrjen në të. Rama i mëshoi idesë se Partia Demokratike është e izoluar ndërkombëtarisht, duke iu referuar më së shumti letrës së komisionerit Hahn.

Chaupadi, praktika e izolimit të femrave gjatë ciklit menstrual

Postuar në 12 Prill, 2017 13:54

Në Nepak cikli menstrual shikohet si burim ftakeqësish, papastërtie dhe sëmundjesh. Për këtë arsye femrat e moshës 35-45 vjeç përjashtohen nga komuniteti një javë në muaj. Ato dalin jashtë fshatrave, shtëpive, për të qëndruar në pyll apo diku tjetër, ku shpesh ndodhin fatkeqësi për shkak të natyrës, kafshëve të ndryshme etj.. Kjo paraktikë izolimi hinduike quhet Chaupadi dhe në Nepal Gjykata e Lartë e ka shpallur ilegale në vitin 2005. Por nga një vendim në praktikë ka shumë ndryshim dhe femrat në Nepal duhet të mësohen të durojnë këtë keqtrajtim.

Kujt i intereson izolimi i Bibliotekës Kombëtare?

Postuar në 13 Prill, 2016 15:24

Bibliotekat nuk mund të luajnë rolin e duhur, nëse funksioni i tyre nuk mbështetet në teknologjinë bashkëkohore të informacionit dhe të komunikimit. Bibliotekat kanë të drejtën e përdorimit të aplikacioneve të ndryshme dhe të drejtën e përdorimit të regjistrimeve bibliografike, të cilat janë krijuar nga bibliotekat e tjera. Aktualisht, përjashtim përbëjnë vetëm bibliotekat e Shqipërisë
Nga Mag. Tomaž Seljak

Kuba, pak përpara “ritakimit” me botën

Postuar në 21 Mars, 2016 17:06

Kuba është një vend që ruan një izolim inercial më shumë sesa të programuar si politikë. Shumëçka ka depërtuar në vendin e drejtuar prej shumë kohës nga Fidel Castro, e sipas revistës së njohur n”Foreign Policy”, të rinjtë kanë një mentalitet perëndimor: “Ata duan të duken mirë, të bëjnë qejf dhe të jenë në gjendje të ndjekin ambicie më të mëdha – financiare dhe të tjera”. “Ata duan më shumë”, shkruan revista që përcjell edhe disa foto interesante nga Kuba e sotme. 

 

Subscribe to RSS - izolimi