islami

Komentet e Macron-it për Islamin, bota arabe nis bojkotin e produkteve franceze

Postuar në 26 Tetor, 2020 10:17

Produktet franceze po bojkotohen në vendet arabe pas komenteve që presidenti Emanuel Macron bëri për islamin pak ditë më parë. Disa shoqata tregtare arabe kanë njoftuar se do t’i bojkotojnë produktet franceze për shkak të deklaratës së kreut të Elizesë, i cili para disa ditësh u zotua të luftojë "separatizmin islamik", që sipas tij po kërcënon të marrë kontrollin në disa komunitete myslimane në Francë.

Myftiu i Madh i Egjiptit: Kontrolli i lindjeve, i ligjshëm nga Islami

Postuar në 30 Gusht, 2020 16:21

Ka vende që nuk kanë problem shpopullimin, por mbipopullimin.

Myftiu i Madh i Egjiptit: Kthimi i Shën Sofisë në xhami, e papranueshme nga Islami

Postuar në 19 Korrik, 2020 18:54

Myftiu i Madh i Egjiptit, Shawqi Allam e ka cilësuar konvertimin e Shën Sofisë nga muze në xhami si të papranueshme për Islamin.

Ne si myslimanë urdhërohemi të ruajmë kishat. Profeti Muhamed, paqja qoftë mbi Të, udhëzonte gjithnjë në luftë që të mos shkatërroheshin  tempujt dhe të mos vriteshin murgjit. Në historinë e Egjiptit asnjë kishë nuk është kthyer në xhami, apo anasjelltas

Myslimanizmi në Kosovë dhë tërheqja e Tiranës zyrtare nga integrimi brendakombëtar*

Postuar në 09 Qershor, 2018 12:07

E ardhmja e Kosovës është pezull, sepse ajo vazhdon të pehatet ndërmjet kërcënimit gjenocidal pansllavist, në njërën anë, dhe kërcënimit islamofobik perëndimor, në anën tjetër. Ky është fati ters i këtij vendi të vogël, të varfër, të izoluar e të papranuar, i cili mbahet në këso gjendjeje për shkak synimeve revanshiste të koalicionit pansllavist (Rusisë e Serbisë) dhe projekteve konvertuese-prozelituese të Perëndimit.

Shfetarizim apo de-arabizim i Islamit?

Postuar në 18 Maj, 2018 14:04

Gazeta e njohur e Hong – Kongut, “South China Mornign Post” shkruan në një artikull të datës 14 maj për atë që mund të quhet nacionalizimi i Islamit në Kinë. Autorja Nectar Gan raporton për një shfaqje të re të zëvendësimit të simboleve arabe në xhamitë e vendit me simbole kineze.

Koha e mosarsyes

Postuar në 28 Prill, 2018 16:38

Ikonëthyesi dhe ngahera dyshuesi Niçe (Nietzsche) shkroi në 1885-tën se “ka një element kalbësie në gjithçka që e karakterizon njeriun modern”. Kjo ishte më tepër se thjesht një shprehje e pesimizmit kulturor. Niçe nuk kishte besim në premtimet e skajshme të periudhës së iluminizmit dhe modernitetit. Më tepër se një shekull më vonë, gjendja e botës në të cilën jetojmë paraqet një tablo edhe më pështjelluese.

Myslimanët duhet të fillojnë të flasin për diversitetin e tyre*

Postuar në 15 Prill, 2018 17:02

Islami dhe myslimanët sot janë në qendër të vëmendjes, me të drejtë ose jo, më shumë se çdo besim tjetër botëror, dhe jo vetëm në mediat botërore, por edhe në botën akademike, politike dhe publikun e gjerë. Siç e ka shprehur dhe Shiraz Maher në esenë e Graeme Wood për The Atlantic në shkurt 2015, me titull “Çfarë dëshiron ISIS vërtet” ishte një sukses i menjëhershëm. Ishte artikulli më i lexuar në historinë thuajse 160 vjeçare të Atlantikut dhe ishte historia më e lexuar dixhitale e vitit 2015 – që mori më shumë se një milion faqe gjatë ditës së botimit.

Liderët europianë të ekstremit të djathtë takohen në Pragë

Postuar në 17 Dhjetor, 2017 17:11

Me slogane kundër BE-së u takuan të shtunën në një hotel në Pragë liderët nacionalistë të krahut të djathtë nga 10 vende evropiane, duke përfshirë francezen Marine Le Pen, holandezin Geert Wilders, gjermanin Markus Pretzel, italianin Lorenzo Fontana dhe grekun Failos Kranidiotis. Takimi u zhvillua me iniciativën e çeko-japonezi nacionalist Tommy Okamoura me temë "një Europë e e shteteve kombe pa BE-në".

Lutje masive e polakëve në kufi. Kujtohet fitorja mbi osmanët…

Postuar në 08 Tetor, 2017 17:29

Mijëra polakë u janë drejtuar pikave kufitaretë vendit për të kryer ritin e lutjes për shpëtimin e Polonisë dhe të botës.  Mediat e ndryshme të Europës i kanë kushtuar rëndësi kësaj ngjarjeje, pasi ndonëse kreret e kishës katolik polake thonë se kemi të bëjmë me një aktivitet pastërtisht fetar, ka hamendësime se në këtë rast ka një axhendë anti-islamike. Data kur kryhet kjo lutje lidhet me fitoren kristiane mbi osmanët në betejën e Lepantos në vitin 1571, zhvilluar pranë gjirit të Patras më 7 tetor. 

Hollandë, mijëra iranianë konvertohen në kristianizëm për të përfituar azilin

Postuar në 25 Gusht, 2017 09:27

BBC-ja raporton sot për një marifet të iranianëve që jetojnë në Hollandë i cili rezulton i dobishëm për të përfituar azilin në këtë vend: konvertimin në kristianizëm.

Pages

Subscribe to RSS - islami