investime

Paradokset e qeverisë. E jep me koncesion dhe investon 20 mln dollarë në Rrugën e Kombit

Postuar në 19 Tetor, 2015 10:17

Ministria e Ekonomisë programon të investojë gjatë dy viteve në vijim të paktën edhe 21 milionë dollarë. Revista “Monitor” shkruan se programi i qeverisë për investime në këtë aks ngjan paradoksal, pasi Ministri i Transporteve ka lajmëruar se, do të firmosë kontratën e koncesionit për këtë rrugë gjatë këtij muaji.

Në rënie edhe investimet, por edhe pagesat për ndihmën sociale

Postuar në 10 Shtator, 2015 14:58

Ekonomia është thelbi i krizës që përjetojmë. Të dhënat konkrete e bëjnë të qartë këtë. Përveç të ardhurave që rezultuan me rënie, edhe investimet nuk paraqiten mirë. “Në fund të periudhës 8 mujore shpenzimet buxhetore rezultuan 1.3 % më të ulta se, e njëjta periudhë e një viti më parë dhe 9.6 % më të ulta se, plani fillestar i buxhetit për 8 mujorin. Shpenzimet kapitale në fund të gushtit ishin 22 për qind më të ulta se, plani fillestar i periudhës dhe vetëm 2.6 % më shumë se fakti i vitit që shkoi.

Rishikimi i buxhetit sipas Sherefedin Shehut: Shumat e parashikuara për investime janë më të ulta se në vitin 2013

Postuar në 30 Gusht, 2015 07:05

Kuvendi pritet të diskutojë javën e ardhshme në komisione rishikimin e buxhetit pas uljes së të ardhurave. Opozita pohon se akti normativ i qeverisë rishikon me ulje investimet dhe paralajmëron edhe përkeqësimin e borxhit publik deri në fund të vitit. Deputetët e opozitës pritet të kundërshtojnë masat e pamjaftueshme të qeverisë në këtë fushë, që kanë vënë në vështirësi ekonominë e vendit.

Energjia, 500 milionë dollarë investime deri më 2020

Postuar në 13 Gusht, 2015 12:12

Qeveria shqiptare synon të investojë rreth 500 milionë dollarë deri në 2020 për sektorin energjetik. “Pjesa më e madhe e investimeve do të shkojnë për sektorin e shpërndarjes dhe furnizimit me energji elektrike, ndërkohë që përparësi do të ketë dhe ulja e informalitetit në këtë sektor. Në të njëjtën kohë, qeveria shqiptare pretendon që, një vlerë akoma edhe më e lartë të investohet në sektorin energjetik nga ana e bizneseve private. Pretendimet e larta të qeverisë vijnë duke marrë shkas nga ndërtimi i gazsjellësit Trans-Adriatik, si edhe përfundimi i tre hidrocentraleve në lumin Devoll.

Pages

Subscribe to RSS - investime