institucionet

Hashim Thaçi nuk është Kosova

Postuar në 25 Qershor, 2020 22:28

Nuk vonoi avokatia e Tiranës për Hashim Thaçin. Me akuzën ndaj tij u sabotuan bisedimet mes Serbisë dhe Kosovës, po thonë. Një gënjeshtër e trashë, pasi u frenua thjesht një takim. Grenell sot e përsëriti ftesën dhe atë e refuzoi në mirëbesim kryeministri Avdullah Hoti. Askush nuk po izolon Kosovën për një akuzë ndaj Thaçit. Përkundrazi, qëndrimi i tij në detyrë e dëmton Kosovën. E cila nuk është Hashim Thaçi. Dhe as Hashim Thaçi nuk është Kosova që është shtet dhe ka institucione. 

Problem po kthehet moszbatimi i rregullave në institucione jo lehtësimi i masave të lëvizjes

Postuar në 11 Qershor, 2020 11:23

Burime të ndryshme nga Ministria e Shëndetësisë bëjnë me dije se vatrat e reja të infeksionit të koronavirusit në Tiranë janë kryesisht në institucione publike. Tatimet, Kadastra dhe tanimë QSUT-ja e konfirmuar zyrtarisht thuhet se janë problemet kryesore që po provokojnë rritje të numrit të rasteve të reja.

Donald Tusk caktohet koordinator në negociatat për zgjedhjen e drejtuesve të rinj të BE-së

Postuar në 29 Maj, 2019 20:06

Donald Tusk, aktualisht Kryetar i Këshillit të BE-së është ngarkuar me detyrën e seleksionimit të kandidaturave për drejtimin e institucioneve kryesore të unionit. 

Drejtuesit kryesorë të qeverive anëtare të BE-së kanë kërkuar nga Tusk që të konsultohet me Parlamentin Europian dhe kryeministrat përkatës për këtë proces për shkak se zgjedhjet e fundit europiane nuk rezultuan me një shumicë të qartë. 

Shpifja(pretendimi) në përpjestim të drejtë me mungesën e informimit nga institucionet publike

Postuar në 19 Dhjetor, 2018 18:57

Kryeministri ka nisur luftën kundër shpifjes duke përpiluar një paketë nenesh që janë shumë të diskutueshëm, por nga ana tjetër sjellja e institucioneve publike lidhur e dhënien e informacionit është përkeqësuar. Komisioneri për Mbrojtjen e të Dhënave dhe të drejtën e Informimit, Besnik Dervishi, raportoi sot në Komisionin Parlamentar të Ligjeve, ku ka bërë të ditur se numri i ankesave për informimin këtë vit është rritur me më shumë se 200 në krahasim me vitin e kaluar.

Cilat institucione?

Postuar në 02 Tetor, 2018 14:22

Lexoni çfarë shkruhet në një nga opinionet e shumta që publikohen për të mbrojtur pushtetin në rastin e Xhisiela Malokut: 

Të gjithë iu vërsulën vajzës me pretendimin se e vetmja e vërtetë është përdhunimi i Xhisielës. Se cila është e vërteta, kjo mbetet për tu zbuluar nga organet përgjegjëse, por çfarë dje u duk me zë dhe figurë ishte dhuna e ushtruar publikisht në studio mbi Xhisielën

Parti(ballë) Kazani

Postuar në 16 Mars, 2018 14:58

Një sondazh i fundit i titulluar “Besimi në qeverisje 2017” i mbështetur nga PNUD përsërit gjetjet e mëparëshme se institucioni më i besueshëm janë Forcat e Armatosura me 63%, pas tyre Institucionet e Arsimit Publik me 63% kurse Policia e Shtetit, e shpallur pak kohë më parë si institucioni më i besueshëm, është vetëm me 53%.

Shtet pa shtet

Postuar në 04 Shkurt, 2018 12:25

Titulli mund të duket sikur nuk shkon, për të vërtetën e thjeshtë se dikush, me të drejtë, mund të më kthehet: ”Ore mik i dashur, ka apo nuk ka shtet?! Dy pohime të tilla nuk shkojnë se përjashtojnë njera-tjetrën”. Drejt! Le ta shtjelloj më poshtë. 

Dy standarde: Polici dhe burg për qytetarët, amnisti për institucionet që nuk paguajnë

Postuar në 11 Janar, 2018 11:42

Revista “Monitor” raporton sot mbi një dokument të OSHEE-së për arkëtimet gjatë vitit 2017. Sipas materialit, operatori pranon se familjarët dhe biznesi janë më të rregulltit në pagesën e energjisë elektrike dhe më keq paraqiten institucionet shtetërore.

Lëruani Kryeministrinë protestuesve...!

Postuar në 12 Maj, 2017 15:36

Në Kopenhagen, në një lagje mu në zemër të kryeqytetit, më kanë bërë përshtypje muret me grafite dhe ndërtesat e parestauruara, pikërisht në qendër të kryeqytetit. Pra, një kontrast me bukurinë dhe rregullin e këtij qyteti. Policia të paralajmëronte: Kujdes në këtë zonë, sepse popullohet nga hipitë. Banorët e kësaj zone ishin të rinj në vitet ‘60 kur shpërthyen protestat për liberalizim në të gjithë Evropën. Protestat ishin të dhunshme. Në Danimarkë ndodhi që këta të rinj të sulmonin këtë zonë dhe ta pushtonin. Mbretëresha urdhëroi policinë të mos ndërhynte.

Ali Ahmeti, me qetësi dhe dashuri.“Ujit” kokat e “nxehta”: Do ta gjejmë zgjidhjen

Postuar në 02 Mars, 2017 11:00

Ndërkohë që politikanët në Tiranë janë ngritur për të folur për albanofoninë primitive të George Ivanovit, Ali Ahmeti, ose ndryshe “ustai” i kësaj situate, ka ujitur nervat e shqiptarëve me fjalë pastori.

Pages

Subscribe to RSS - institucionet