importi

Qeveria takson vetëm naftën e importit, prodhimi i ARMO-s pa asnjë efekt në buxhet

Postuar në 20 Nëntor, 2015 10:42

Për vitin 2016 vlerësohet që konsumi i karburanteve të rritet me 3,4% më shumë se këtë vit. Monitor thotë se për efekt të të ardhurave në buxhet qeveria parashikon të taksojë vetëm naftën e importit duke mos llogaritur taksimin e naftës vendase edhe ne rast se prodhimi do të vijojë normalisht si këtë vit.

Vendimi/KESH nuk importon më energji. Kjo e drejtë i kalon OSHEE-së

Postuar në 11 Tetor, 2015 17:26

Korporata Energjetike Shqiptare duket se ka humbur të drejtën e importit të energjisë. Enti Rregullator i Energjisë thotë se kjo e drejtë do t’i kalojë Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë, që deri më tani ka kryer këtë veprimtari vetëm për të mbuluar humbjet në rrjet. “Deri tani OSHEE ka kryer importe vetëm për të mbuluar humbjet në rrjetin e energjisë, dhe pjesën tjetër që i duhej, edhe nëse nuk kishte prodhim të mjaftueshëm, KESH duhet ta blinte jashtë.

Rënie rekord e importit të duhanit. Arrin në nivelet e vitit 2001

Postuar në 29 Shtator, 2015 13:02

Kryeministri deklaroi para disa kohësh se një nga arsyet e rënies së të ardhurave ishte edhe duhani, pasi për shkak të rritjes së akcizës në vitin 2014, distributorët nxituan të krijonin stok të madh, me synim shmangien e saj. Mirëpo prirja e eksporteve të ulëta po vijon dhe siç thotë revista “Monitor”, niveli ka kapur rënien më të madhe që nga viti 2001. “Me vetëm 1662 ton për 8 mujorin importet e cigareve kanë vijuar të jenë në nivelin më të ulët të 14 viteve të fundit (që nga 2001).

Pages

Subscribe to RSS - importi