ide

Lufta civile si ide dhe si histori*

Postuar në 11 Korrik, 2017 13:08

David Armitage, profesor i historisë në Universitetin e Harvardit është aktualisht një nga protagonistët e të shkruarit në një formë të re të “historisë së botës”, atë  të rrëfimeve që tejkalojnë kufijtë kombëtarë të një historiografie konvencionale."Historia” e re e botës dhe qasja tërësore dallon qartë nga ngjizja e vjetër e historisë botërore, e cila përmbledh narrativa paralele kombëtare të grupuara në periudha të caktuara kronologjike.

Inagurime ideatorësh dhe historish politike të projektit Rama

Postuar në 11 Janar, 2017 14:22

Në Tiranë nisi shtrimi i pllakave të bulevardit të ri, një zgjatim i bulevardit ekzistues që nis nga ish-stacioni i Trenit dhe vijon drejt Paskuqanit. Një projekt i domosdoshëm dhe i vonuar për Tiranën që siç u tha ka ekzistuar që në kohën e Mbretit Zog dhe i riparë si në kohën e qeverisë së Adil Çarçanit dhe më vonë, gjatë qeverisjes së Fatos Nanos për të marrë formë konkrete gjatë drejtimit të Bashkisë nga ish-kryetari Lulzim Basha, i cili pati meritën e vetme që nisi veprimet në terren.

Ide të vjetra mbi të rinjtë

Postuar në 22 Gusht, 2015 12:18

Në Artin e Retorikës Aristoteli na shfaq edhe njëherë aftësinë e jashtëzakonshme që ka për të na bindur ne, lexuesit, që të biem dakord me idenë që parashtron. Një ide të cilën Aristoteli duket se e ka të preferuar është edhe diskursi mbi karakterin e të riut, karakterin e njeriut në moshë të re, në kundërvënie me fazat e tjera të jetës njerëzore.

Subscribe to RSS - ide