homoseksualet

Normë ligjore në Greqi kujdestaria e fëmijëve nga homoseksualët

Postuar në 10 Maj, 2018 17:14

Sinodi i Shenjtë i Kishës Greke kundërshtoi ashpër projektligjin e miratuar në parlamentin grek për të lejuar kujdestarinë e fëmijeve nga çifte të të njëjtit seks. Në komunikatën e bërë publike Sinodi ironizon vendimin e parlamentit duke thënë se sërish “mbizotëroi korrektësia politike” kundër rendit natyror dhe të drejtave të fëmijëve"

Gjermani, hapet xhamia liberale. Nuk lejohet shamia, e hapur për homoseksualët

Postuar në 17 Qershor, 2017 22:10

Gjermania ka lejuar hapjen e xhamisë së parë liberale Ibn Rush – Goethe, e cila është e vendosur brend anjë kishe protestane në Berlin. Një eksperiment unik që kujton sadopak rastine xhamisë – katedrale në Kordoba të Spanjës.

Në këtë xhami lejohen gra por të pambuluara, burrat, mysilmanët, sunitë dhe shiitë, por edhe homoseksulaët. Aktivistja Seyran Ates thotë se projekti synon një vend liberal, dëshuar edhe në emër, ku të gjithë janë të barabartë dhe nuk lejohen simbole që sipas saj theksojnë margjinalizimin e femrës dhe grupeve të tjera.

“Kisha t’u qëndrojë pranë homoseksualëve dhe transgjinorëve. Por mësimi në shkollë i teorisë gjinore është kolonizim ideologjik”

Postuar në 03 Tetor, 2016 10:09

Papa Françesku ka folur në rrugën e kthimit nga Gjeorgjia për disa çështje delikate për të cilat Kisha Katolike ka mbajtur qëndrime të ngurta deri më sot.
Françesku ka deklaruar se priftërinjtë, kisha në tërësi nuk duhet t’i braktisë apo t’i mbajë larg personat me tendenca homoseksuale, apo transseksualët. Sipas tij Jezui nuk do t’i largonte, ndaj edhe detyra e nxënësve të tij kjo është: të afrojnë me Zotin çdo njeri.

Autori i masakrës së Orlandos urrente homoseksualët, njerëzit me ngjyrë dhe hebrenjtë

Postuar në 13 Qershor, 2016 11:26

Omar Saddiqui Matteen, shtetas amerikan me origjinë nga Afganistani është atentatori i masakrës me 50 të vrarë në lokalin e homoseksualëve në Orlando. Ai ka qenë i listuar në emrat e të dyshuarve të FBI për lidhje me terrorizmin, por nuk u arrestua asnjëherë. 29 vjeçare punonte në një kompanitë të ruajtjes fizike dhe kishte shprehur shumë herë urrejtjen e tij për homoseksualët, njerëzit me ngjyrë dhe hebrenjtë. Për këto tendenca të tij ai u mor tre herë në pyetje nga FBI në 2013 dhe 2014, por më pas u la i lirë.

Erdogan: Europa kujdeset më shumë për kafshët dhe homoseksualët sesa për emigrantët sirianë

Postuar në 14 Maj, 2016 11:34

Presidenti turk, Rexhep Taip Erdoan ka rritur sërish tonet, duke kritikuar perëndimin se karaktirizohet nga një mendësi që buron nga epoka e skllavërisë. Spas tij Europa kujdeset më shumë për homoseksualët dhe kafshët sesa për fatin e miliona refugjatëve sirianë.

Subscribe to RSS - homoseksualet