holanda

Çfarë meriton? Sadakanë gjermane apo thuprën holandeze?

Postuar në 29 Shtator, 2019 12:05

Nuk ka asnjë indikacion se diçka ka ndryshuar ndërkohë

Kështu është shprehur ministri i Jashtëm holandez, Stef Blok në parlamentin e vendit të tij ku është diskutuar zgjerimi i BE-së dhe rasti i Shqipërisë. 

Kërkesa e Holandës, KE-ja mban në fuqi regjimin pa viza

Postuar në 03 Korrik, 2019 13:19

Komisioni Europian rrëzon kërkesën e Hollandës për të aktivizuar mekanizmin e pezuillimit të lëvizjes së lirë në zonën Shengen për qytetarët e Shqipërisë. Në vlerësimin e bërë Komisionit thuhet:

Holanda ndez dritat e kuqe edhe për negociatat me Shqipërinë

Postuar në 16 Prill, 2019 21:49

Vendimi i parlamentit të Holandës për t’i propozuar Komisionit Europian rikthimin e vizave me Shqipërinë padyshim që nuk ka lënë shije të mirë te qeveria, e cila është në të drejtën e saj për të ballafaquar me  Komisionin Europian cënimin ose jo të kritereve të Shengenit.

Duhet thënë se kriminaliteti shqiptar dhe numri i azilkërkuesve ka qenë shqetësim i vazhdueshëm i Holandës, e cila ishte një nga tre vendet skeptike për t’i dhënë Shqipërisë dritën jeshile të hapjes së negociatave vitin e kaluar.

Biletë kthimi nga Holanda dhe notë ngelëse për qeverinë

Postuar në 16 Prill, 2019 17:45

Një zhvillim negativ vjen nga Hollanda lidhur me Shqipërinë. Parlamenti i këtij vendi ka miratuar rezolutën e 5 partive që i rekomandon qeverisë të rikthejë vizat me Shqipërinë. Në total kanë qenë 9 parti politike (Partia Socialiste, PvdD, 50plus, VVD, SGP, CDA, CU, PVV, FVD) që dhanë 105 vota për të rikthyer vizat për shqiptarët.

Holanda flet hapur, zbardh kushtin për negociatat

Postuar në 29 Qershor, 2018 17:06

Vendi më skeptik për hapjen e negociatave me Shqipërinë, Holanda është faktori që po flet më hapur se çfarë duhet të bëjë qeveria për të përfituar dritën jeshile nga Bashkimi Europian. Nuk lidhet as me esadistë dhe as me dallgë siç përpiqet ta justifikojë kryeministri, por me detyra të qarta që duhen përmbushur. Ndëshkim zyrtarëve të nivelit të lartë dhe një reformë në drejtësi jo për sy e faqe.

Bllokimi për Shqipërinë, Holanda dhe Franca nuk lëkunden

Postuar në 23 Qershor, 2018 14:34

Franca dhe Holanda vazhdojnë të mbajnë qëndrim të ashpër kundër fillimit të negociatave të pranimit të Maqedonisë dhe Shqipërisë.

Në përfundim të Konferencës së Sogurisë të mbajtur në Rodos, ministri i Jashtëm, grek, Nikos Kotzias iu referua një letre të përbashkët të 5 vendeve, Gjermanisë - Francës - Holandës - Danimarkës dhe Luksemburgut për problemet me integrimin e Shqipërisë dhe Maqedonisë. 

Dokumenti/Holanda i thotë “Jo” hapjes së negociatave

Postuar në 01 Qershor, 2018 17:06

E përmendur si një nga dy vendet skeptike për hapjen e negociatave të Shqipërisë, Holanda duket se e ka marrë vendimi për t’i thënë jo rekomandimit pa kushte nga Komisioni Europian. Këtë thotë një dokument i qeverisë holandeze, bërë pubik nga Tv Klan, ku bëhet një vlerësim i paketës së zgjerimit për vitin 2018.

Partnerët, mungesë e madhe besimi ndaj policisë shqiptare

Postuar në 08 Shtator, 2017 18:33

Qeveria thotë se policia shqiptare është institucioni më i besueshëm nga shqiptarët, por kërkesat e policive partnere për ngritjen e grupeve të përbashkëta hetimore vënë në dyshim integritetin e policisë shqiptare. Janë të paktën 3 vende të Bashkimit Europian që kanë kërkuar ngritjen e grupeve të përbashkëta hetimore për çështjet e azilit, luftës kundër krimit të organizuar dhe trafikut të drogës.

Diskutohemi jo vetëm për vizat, nuk meritojmë as statusin kandidat

Postuar në 22 Gusht, 2017 19:44

Raporti i policisë dhe prokurorisë holalndeze mbi kriminalitetin shqiptar është shqetësim politik në Hollandë dhe debati po shtrohet në nivel politik. ABC News raporton për një  shkresë prej 12 pikash që deputetë të parlamentit ia kanë përcjellë ministrisë së Jashtme dhe asaj të Sigurisë, ku mes të tjerash kërkojnë sqarime përse Shqipërisë i është dhënë statusi i vendit kandidat, kur nuk ka përmbushur kushtet.

Holanda vendos ekstradimin e Arben Frrokut

Postuar në 16 Maj, 2017 18:26

Holanda ka vendosur ekstradimin e Arben Frrokut në Shqipëri. Gjykata e Lartë holandeze ka refuzuar kërkesën e Frrokut për të qëndruar në këtë shtet, pasi sipas tij në Shqipëri i është bërë një gjyq politik. Gati një vit pas arrestimit të Frrokut drejtësia Holandeze, ka pranuar kërkesën e palës shqiptare për ekstradimin e Frrokut drejt Shqipërisë-raporton shqiptarja.com

Pages

Subscribe to RSS - holanda