hitleri

11 minuta ku Hitleri flet me një zë normal

Postuar në 08 Dhjetor, 2015 16:10

Hitleri mbetet një nga figurat më të diskutuara të historisë botërore. Jo vetëm për vendimet dhe aktet e tij politike, por edhe për shfaqjen publike, fjalimet, qëndrimin, të gjithë imazhin e tij të mirënjohur. Zëri i Adolf Hitlerit ishte pjesë thelbësore, në mos determinuese e ndikimit thuajse hipnotik që kishin fjalimet e tij ndaj gjermanëve të atyre viteve. Një zë i ngjirur, intenisv, i thellë, një zë asnjëherë i qetë. Dhe janë më shumë sesa 5000 fjalime të liderit të Gjermanisë naziste.

Një biografi provokuese mbi Hitlerin. Shndërrimi nga oportunist në antisemitist të betuar

Postuar në 08 Nëntor, 2015 21:40

"Nëse Hitleri do të kishte vdekur në vitin 1938 dhe dikush tjetër do të kishte marrë postin e tij, historia e njerëzimit do të kishte marrë një  tjetër rrjedhë”. Historiani dhe profesori i Universitetit të Londrës, Peter Lugerih sjell një tjetër biografi të Adolf Hitlerit dhe një qasje të re mbi personalitetin e diktatorit nazist. Ngjitja në pushtet, krijimi i Rajhut të Tretë, përndjekja e hebrenjve dhe rënia e Fyreit janë kollonat e biografisë prej 1925 faqesh të librit që botohet më 9 Nëntor.

Edhe kryeministri izraelit ngre pikëpyetje për Holokaustin

Postuar në 22 Tetor, 2015 14:58

Kur ish-presidenti iranian, Mahmoud Ahmedinejad deklaronte se Holokausti ishte një mit, ose ekzagjerim, e gjithë bota reagoi duke e akuzuar keq. Në fakt, Ahmedinejad ndoshta nuk ka patur edhe aq shumë faj, po të shohësh sot se kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu, deklaroi në Kongresin Sionist se “Hitleri vetëm sa donte t’i dëbonte hebrejtë, e jo të eliminonte”. Sipas tij, ideja për shfarrosje erdhi nga Myftiu i Jerusalemit Haj Amin al-Husseini, i cili edhe e ka takuar Hitlerin në Berlin.

"Bolshevizmi, fashizmi, ISIS...të gjitha janë forma nihilizmi"

Postuar në 29 Shtator, 2015 15:25

Martin Amis/ Shkrimtari i njohur anglez vjen në një intervistë për gazetën italiane “La Repubblica” ndërsa pritet që në Itali të dalë një nga librat e tij më të njohur “Zona e interesit” një roman mbi Shoah-në. Së shpejti, ky roman do të vijë në shqip nga shtëpia botuese “Saras”, e cila ka marrë të drejtën e botimit në gjuhën shqipe të këtij autori të rëndësishëm të kohës

Pse nuk lexoni letërsinë e re?

Pages

Subscribe to RSS - hitleri