hec

Çmimi për energjinë nga HEC-et, prodhuesit pa garanci për investimin

Postuar në 16 Nëntor, 2016 22:27

Shqetësimit të investitorëve në sektorin e energjinë e rinovueshme për garancitë kontraktuale që lidhen me çmimin e shitjes së energjisë Ministria e Energjisë iu përgjigj me sqarimim se do të ketë një trajtim të veçantë pёr të gjithë prodhuesit ekzistues me përparësi të energjive të rinovueshme, duke garantuar blerjen e energjisë për gjatë gjithë kohëzgjatjes së kontratës, me anë të një çmimi i cili siguron vetëshlyerjen e plotё tё impiantit

Zyrtarizohet pazari me turqit për konçesionin mbi lumin Vjosë , garë me një ofertues dhe një fitues

Postuar në 31 Tetor, 2016 17:09

Qeveria ka injoruar tërësisht shqetësimet e shoqatave ambjentaliste brenda dhe jashtë vendit, por edhe thirrjet e  grupimeve brenda parlamentit Europian për anullimin e konçesioneve mbi lumin Vjosë. Top Channel raporton se ministria e Energjisë zyrtarizoi marrëveshjen e koncesionit për ndërtimin e hidrocentralit të Poçemit në lumin e Vjosës. Lajmi bëhet publik në faqen zyrtare të Agjencisë së Prokurimeve, sipas së cilës, Ministria i ka dhënë kompanisë turke “Kovlu Energy” të drejtën për ndërtimin e HEC-it me fuqi të instaluar 95 megavat.

HEC-et në Valbonë, Rama: Do të ketë vetëm 2, nuk do të ndërtohen diga

Postuar në 27 Tetor, 2016 16:09

Në seancën e sotme parlamentare, kryeministri Rama u ndal në çështjen e HEC-eve. Rama tha se qeverisja e shkuar i shkaktoi plagë vendit me lejet e dhëna.
“Ish-kryeministri nga Valbona do ndërtonte aty 11 HEC-e. Edhe në Theth vendosi të ndërtojë 5 HECE-e. Janë plagët që ju shkaktuat me keqqeverisjen tuaj”, ka thënë Rama.
Kryeministri ka nënvizuar se, 6 HEC-et e Thethit u anuluan nga qeveria e tij, “që ndoqi të gjitha procedurat”.

Për Valbonën duhet provuar rruga e gjykatës

Postuar në 19 Tetor, 2016 01:48

Ka kohë që debatohet lidhur me fillimin e ndërtimit të hidrocentraleve në luginën e Valbonës, e cila është një pasuri kombëtare. Territori rreth saj është park kombëtar dhe mbrohet me ligj, gjë që e deklarojnë edhe qeveria e mëparëshme edhe qeveria e sotme.

Çuditërisht askush nuk ndërhyn për të ndaluar ndërtimin e HEC-eve që po e dërmojnë dhe rrënojnë këtë perlë të turizmit malor që mban me bukë një krahinë të tërë, që në të kundërt do të braktiset.

HEC-et në Valbonë, nxjerrin krye edhe shkeljet me çështjet e pronësisë

Postuar në 16 Tetor, 2016 15:52

Nisja e punimeve për ndërtimin e disa HEC-eve në Tropojë ka nxjerrë në pah një shkelje të rëndë të autoriteteve lokale në këtë zonë. Me dhjetëra hektarë tokë buke, tokë private dhe pyje po dëmtohen nga gërmimi për ndërtimin e HEC-eve dhe asnjë zyrtar i zonës nuk i ka njoftuar pronarët e këtyre trojeve. Një banor i kësaj zone sjell denoncimin e tij në "Tema TV" me pamje nga vendi i ngjarjes, ku shihet se toka e tij, e të afërmëve dhe shumë banorëve të tjerë, po gërmohet këto ditë për t’i lënë vend një prej HEC-eve.

Alibia e kontratave të mbyllura

Postuar në 04 Tetor, 2016 15:55

Sot disa media pranë qeverisë kanë përcjellë në mënyrë identike një replikë të kryeninistrit në Facebook me një qytetar mbi lejet e ndërtimit të hidrocentraleve. Shprehet kryeministri Edi Rama:

Kemi anulluar plot e plot, por jo pasi janë mbyllur kontratat, sepse për një kontratë të mbyllur, shteti duhet të paguajë në arbitrazhe ndërkombëtare shumë më tepër se sa çfarë mund ta imagjinosh në ëndrrën më të keqe”.

Tradhëtia me plehrat njësoj si me hidrocentralin mbi Vjosë. Qeveria nuk ka ndërmend të anullojë as HEC-et në Valbonë

Postuar në 04 Tetor, 2016 11:07

Në kulmin e debatit për ligjin e importit të mbetjeve që u miratua nxitimthi dhe që shumica refuzon ta çojë në referendum, qeveria jep një prove tjetër se e ka të vështirë të vërë interesin e publikut para llogarive ekonomike që dalin nga shfrytëzimi i resurseve natyrore.

Prishja e kontratave me HEC–et, investitorët refuzojnë të firmosin me OSHEE-në

Postuar në 12 Gusht, 2016 10:52

Qeveria shqiptare duket se do të ketë një tjetër përballje ligjore me investitorët vendas e të huaj. Një VKM e qeverisë  që i detyron konçesionarët në fushën e energjisë së rinovueshme që të prishin kontratat e lidhura me KESH sh.a dhe të nënshkruajnë një kontratë të re me OSHEE kanë ngjallur reagimin e ashpër të Shoqatës Shqiptare të Energjisë së Rinoveshme.

Kisha Orthodhokse Autoqefale inauguron HEC-in Rapuni 3&4 në Elbasan

Postuar në 02 Gusht, 2016 18:36

Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë ka përuruar sot një vepër energjetike që është realizuar me investimin e saj. Hidrocentrali Rapuni 3&4 në Elbasan, i cili ka fuqi Fuqia e instaluar 9,9 MW dhe një prodhim vjetor 42,94 GWh e të ardhurat e të cilit do të përdoren për KOASH. Në ceremoni ka marrë pjesë edhe Kryepeshkoi Anastas Janullatos, që siç informon Zyra e Shtypit e KOASH, ka qenë iniciator i veprës.

Zhvillim së bashku me natyrën! Në vëmendje ndërtimi i HEC-eve

Postuar në 31 Korrik, 2016 15:07

Zonat e mbrojtura (ZM) shpallen si të tilla për integritetin e tyre, pra për gjendjen e paprekur të tyre, krahasuar me zona të tjera të vendit, për biodiversitetin e lartë, për habitatet e rralla dhe shumë të ndjeshme nga ndërhyrjet jo miqësore të njeriut.

Pages

Subscribe to RSS - hec