godina

Parlamenti miratoi shembjen e Teatrit dhe ngritjen e Kullave

Postuar në 05 Korrik, 2018 21:52

Shumica zbatoi urdhërin politik të kryeministrit për të miratuar projektligjin për shembjen e Teatrit Kombëtar dhe ngritjen e 6 Kullave. Mazhoranca socialiste hyri në një kurs refuzimi të çdo zëri që i kërkoi të tërhiqet nga shembja e Teatrit Kombëtar.

Shumica nuk tregoi asnjë shenjë reflektimi përballë qendresës së një grupi aktorësh dhe regjisorësh, të cilët nuk u pajtuan me ofertën e Erion Veliajt për të hyrë në negociata me kompaninë Fusha.sh.p.k.

Një projekt antiligjor për Teatrin Kombëtar

Postuar në 19 Qershor, 2018 13:09

Ministria e Kulturës ka publikuar për konsultim projektligjin për përcaktimin e një procedure të veçantë për negociimin dhe kontraktimin e partnerit privat që do të realizojë Projektin e Teatrit Kombëtar, sëbashku me një komplekse privat zhvillimi. Ky ligj ka për objekt përcaktimin e procedurës së veçantë për negociimin dhe lidhjen e kontratës me objekt realizmin e projektit të zhvillimit të zonës së Teatrit Kombëtar, duke përfshirë projektimin, ndërtimin dhe dorëzimin e godinës së re të Teatrit Kombëtar.

Artistët paralajmërojnë rezistencë për Teatrin

Postuar në 11 Qershor, 2018 22:50

Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit Kombëatr ka shpërndarë sot një njoftim përmes të cilit bëjnë të ditur nisjen e asaj që e quajnë rezistencë ndaj projektit për prishjen e godinës ekzistuese. Në deklaratën në fjalë Aleanca bën me dije se nuk do të lejojë që të proshet një p[jesë e memories së qytetit dhe artit shqiptar, që shpërfillet si e tillë nga konsideratat personale të kryeministrit. Në fjalën e mbajtur, aktori Alfred trebicka ka sjellë si shembull revoltën e aktorit Robert De Niro ndaj presidentit Donald Trump duke përsëritur: Fuck You Rama!

PD: Kompania “Fusha” merr truallin e Teatrit Kombëtar

Postuar në 10 Qershor, 2018 12:17

Partia Demokratike denoncoi dhënien e truallit të Teatrit Kombëtar kompanisë “Fusha shpk.”, e cila sipas opozitës planifikon ngritjen e disa kullave të biznesit.  Albana Vokshi tha se qeveria ka publikuar për konsultim projektligjin për përcaktimin e një procedure të vecantë negociimi me kompaninë në fjalë, e cila bie ndesh me ligjin për Partneritetin Publik Privat.

"Godina e Teatrit u la qëllimisht të degradonte. Kujtoni kinema "Republika" dhe "17 Nëntori"

Postuar në 24 Mars, 2018 13:19

Aktori dhe regjizori Alfred Trebicka i bashkohet zërit të artistëve të tjerë kundër prishjes së godinës së Teatrit Kombëtar. Në një intervistë për “Gazeta Shqiptare”, Trebicka sjell në vëmendje jo vetëm mënyrën si po veprohet tani, por edhe shembullin e zhdukjes së dy kinemave, “17 Nëntori” dhe “Republika”, të dyja me autorësi të ideve të ngjashme të bashkëpunimit me biznesin.

Rikthim në origjinë: Restaurohet godina e Kongresit të Përmetit ku u inaugurua pushteti komunist

Postuar në 31 Mars, 2017 08:34

Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro ka prezantuar dje në Përmet projektin për restaurimin e godinës ku u mbajt Kongresi i Përmetit më 24 maj 1944. Godina aktuale është e rrënuar dhe është lënë pas dore, ndërkohë që pas debatit për Kishën, ky është rasti I dytë që qeveria kthehet në këtë qytet me një projekt që lidhet me historinë.

Qeveri me gusto: shpenzime të rritura për rikonstruksion godinash dhe mobilim zyrash

Postuar në 03 Dhjetor, 2015 15:31

Buxheti i detajuar i shpenzimeve kapitale për kryeministrinë ka të parashikuar 102 milionë lekë (rreth 720 mijë euro) për SNRAP. Nga një kërkim i thjeshtë në google rezulton se SNRAP është draft Strategjia Ndërsektoriale për Reformën në Administratën Publike (SNRAP) 2015-2020, ku në bazë është depolitizimi i administratës, zbatimi i legjislacionit dhe zbatimi i konkurseve meritokratike.

Subscribe to RSS - godina