gjyqtare

28 prokurorë e gjyqtarë nuk justifikojnë pasurinë

Postuar në 09 Dhjetor, 2017 10:12

Rreth 28 nga 68 prokurorët dhe gjyqtarët të parë, të cilët po i nënshtrohen procesit të Vetingut, nuk e kalojnë testin e justifikimit të pasurive me dokumentacion ligjor.

Gjetjet e shënuara nga Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive konsistojnë në mungesën e burimeve financiare të ligjshme për të justifikuar pasuritë, në fshehjen e pasurive, në deklarim të rremë të pasurive si dhe në situatën e konfliktit të interesit.

“Problemi më i madh i korrupsionit mbetet tek udhëheqësit e partive politike, prokurorët, gjykatësit dhe doganierët"

Postuar në 02 Qershor, 2016 11:12

"Nuk habitem aspak nga ky përfundim, ai tregon se populli shqiptar e kupton me vërtet se cfarë po ndodh me korrupsionin në vendin e tij. Ka ardhur koha që politikanët ta dëgjojnë"- tha ambasadori amerikan, Donald Lu në takimin ku u prezantuan rezultatet e sondazhit për korrupsionin. "Kam pasur një diskutim me një politikan që pretendonte se populli shqiptar nuk mund ta kuptojë me të vërtetë debatin për reformën në drejtësi.

Këta japin drejtësi në Shqipëri(foto)

Postuar në 14 Dhjetor, 2015 22:50

Këto fotografi janë realizuar nga ekipi i “Fiks Fare” dhe tregojnë disa gjyqtarë që sot merrnin pjesë në punimet e Konferencës Gjyqësore. Veshje mijëra euro, ora të shtrenjta, luks dhe salltanete të disa rrogëtarëve të veçantë të shtetit shqiptar.

http://www.gazetatema.net/web/2015/12/14/fotokjo-eshte-salla-me-njerezit...

Dikush zgjohet në KLD. Kritika për vlerësimet “shumë mirë” të gjyqtarëve

Postuar në 11 Tetor, 2015 11:19

Reforma në Drejtësi dhe konstatimi se në sistemin e drejtësisë ka gjyqatrë të korruptuar, ka dëpërtuar si debat edhe në mbledhjen e Këshillit të Lartë të Drejtësisë. Gazeta “Panorama” zbard debatet e mbledhjes së datës 2 tetor, mes Sokol Çomos dhe Presidnetit Bujar Nishani, për vlerësimin e bërë për situatën brenda sistemit. Nga aq sa kuptohet nga përballja, rezulton se Presidenti sheh më shumë nga ruajtja e status quosë, teksa Çomo thekson se nuk ka vend për vlerësimet “shumë mirë”. Më po shtë debatet:  

Ministri i Drejtësisë kërkon shkarkimin e 10 gjyqtarëve

Postuar në 25 Shtator, 2015 15:42

Ministri i Drejtësisë, Nasip Naço, ka dorëzuar në Këshillin e Lartë të Drejtësisë një kërkesë për shkarkimin nga detyra të 10 gjyqtarëve në gjykata të ndryshme të vendit. Në bazë të kërkesës qëndron arsyetimi për mosdeklarim pasurie, deklarim i rremë i pasurisë, apo edhe shkelje të rënda në detyrë. Nuk dihet sesi do të veprojë Këshilli i Lartë i Drejtësisë, por një “jo” ndoshta do të theskonte edhe më shumë qëndrimin e shumicës për të vijuar reformën në drejtësi e vetme.

Nishani: Gjyqtarët dhe prokurorët e korruptuar nuk preken, janë në shërbim të politikës

Postuar në 11 Gusht, 2015 20:24

Në një intervistë për ADN (Albanian Daily News) Presidenti Bujar Nishani ka përshkruar punën e institucionit të tij në një atmosferë injorimi dhe tejkalimi të përcaktimeve kushtetuese nga ana e qeverisë. Nishani akuzon se është mënjanuar qëllimisht prej shumicës. Sipas Nishanit, “Presidenti i Republikës ka edhe një detyrë shumë të rëndësishme e cila në jetën e përditshme kalon si “e pa dukshme” por ka një rëndësi fondamentale: balancimin e pushteteve.

Subscribe to RSS - gjyqtare