Gjyqtarët

Strasburgu zbardh arsyet e refuzimit të kandidatëve për gjyqtar nga Shqipëria: Mungesë transparence në përzgjedhje

Postuar në 07 Tetor, 2016 16:01

Mbi pagat në sistemin e drejtësisë

Postuar në 30 Gusht, 2016 09:04

Me të drejtë ka një interesim mbi të quajturën Reformë në Drejtësi, të cilën sipas zyrtarëve mbështetës të saj e kërkojnë 91 përqind e shqiptarëve. Shqiptarët prej vitesh kërkojnë DREJTËSI, madje jo 91 përqind, por më shumë se 97-98 përqind e tyre (po ju lëmë 2-3 % atyre që fitojnë nga Padrejtësia).

Sepse në këto vite kjo strukturë, bashkë me ata që i përzgjedhin, i emërojnë dhe i katapultojnë, ua kanë nxirë jetën shqiptarëve. Ata janë në themel të çdo prapësie e të varfërisë në rritje.

Erdogan nis ofensivën, pezullohen nga detyra 2 745 gjyqtarë dhe prokurorë

Postuar në 16 Korrik, 2016 15:53

Erdogan mbeti në pushtet pas përpjekjes për ta rrëzuar me armë, por tani nis edhe faza më delikate e kthimit të Turqisë në normalitet. Pasi siç po duket dhe siç edhe presidenti turk paralajmëroi, pastrimi nga “tradhëtarët” do të jetë masiv. Autoritetet turke nuk kanë dhënë ende një version zyrtar për skemën e veprimit të organizatorëve të grushtit të shtetit, emrat e tyre, hierarkinë e organizimit etj.. Thjesht është bërë e qartë se ushtria do të sapstrohet nga një fraksion rebel. Dhe me ushtrinë Erdogan shtrin shumë pushtetin e tij. Por nuk është vetëm kjo.

Lobim për emërime në gjyqësor. “Njerëz të akuzuar po marrin detyra”

Postuar në 19 Mars, 2016 16:49

Gjyqtarë të akuzuar për fshehje pasurie janë emëruar së fundmi në detyra të ndryshme. Kështu thotë kryetari i Komisionit të Posaçëm për reformën në Drejtësi, Fatmir Xhafa për “Vizon Plus”, sipas të cilit verifikimi i dosjeve të gjyqtarëve do të bëhet me vëzhgim ndërkombëtar. Ai ka folur për lobim të gjyqtarëve, në funksion të ruajtjes së gjendjes aktuale, e cila shpresohet se do të ndryshojë nga kalimi i reformës në Drejtësi.

Egërsohet Manjani

Postuar në 15 Mars, 2016 13:22

Ministri i Drejtësisë Ylli Manjani është treguar i ashpër me gjyqtarët, duke i cilësuar ata pjesë e mashtrimit dhe përgjegjës për situatën në të cilën ndodhet sistemi i drejtësisë në vend. Manjani ka shfrytëzuar prezencën e tij në takimin e zhvilluar për ndërgjegjësimin e dënimeve alternative nga shërbimi i provës dhe prezenca e OSBE-së në qytetin e Durrësit.

Publikohet një listë e gjyqtarëve dhe prokurorëve të kallëzuar nga ILDKPI-ja. A do të procedojë ministri me shkarkime?

Postuar në 06 Mars, 2016 10:56

Dje u raportua nga televizioni “AbcNews”, që referonte burime të ambasadës amerikane në Tiranë, se mes gjyqtarëve dhe prokurorëve që iu refuzohen vizat e hyrjes për në ShBA, janë edhe ata që janë kallëzuar nga ILDKPI-ja për fshehje të pasurisë dhe falsifikim dokumentesh. Ministri i Drejtësisë deklaroi gatishmërinë për të proceduar me shkarkimin e tyre, nëse ambasada informon zyrtarisht ata që iu refuzohet viza, por lajmi se mes tyre janë ata që janë kallëzuar nga ILDKPI-ja e zhbën këtë lojë të Ylli Manjanit, sa kohë që kallëzimet janë publike.

Gjyqtarët e refuzuar nga SHBA, mes tyre edhe 14 të kallëzuar nga ILDKPI

Postuar në 05 Mars, 2016 15:27

Lista e zezë e ambasadës amerikane për gjyqtarë të korruptuar përfshin edhe 14 gjyqtarë tëkallëzuar penalisht nga Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurisë dhe Konfliktit të interesit për fshehje të pasurisë dhe falsifikim dokumentesh. “ABC NEWS” referon burime të ambasadës që të kenë pohuar se 14 gjyqtarët e mësipërm janë pjesë e listës, por se lista nuk fillon e mbaron me ta. “Burimet thonë se pavarësisht që prokuroria mund të ketë pushuar çështjen ndaj këtyre gjyqtarëve, emrat e tyre nuk janë përjashtuar nga lista e zezë e refuzimit dhe anulimit të vizave amerikane.

Lista “Lu” dhe një përpjekje për të banalizuar angazhimin amerikan për reformën në drejtësi

Postuar në 03 Mars, 2016 15:26

Ambasadori amerikan Donald Lu ka shpenzuar dhe “armën e fundit” në kuadër të reformës në drejtësi. Duke parë se Venecia “hodhi” një raport mbi të cilin po luhet dhe kur dekriminalizimi i “pamundur” për një palë, po relativizon procesin, ka dalë me një deklaratë: Lu tha se SHBA do t’u refuzojë vizat gjyqtarëve të korruptuar.

Mirëpo ky është një problem që ligjërisht SHBA e ka të zgjidhur: harton listën në bazë të të dhënave që ka përmes ambasadës, i klasifikon aty të gjithë dhe refuzon vizën.

Familjarët e gjyqtarëve shqiptarë të punësuar në poste të privilegjuara në sistemin e drejtësisë

Postuar në 10 Janar, 2016 13:46

Gjyqtarët e republikës janë vendosur nën shënjestër për shkak të reformës në drejtësi, e cila do të fillojë së pari me një vlerësim të të gjithë trupës gjykuese, por dhe asaj hetimore ekzistuese. Një nga kriteret e verifikimit do të jetë dhe analiza e pasurisë së tyre, ku do të shihet nëse ajo justifikohet.

Reforma në drejtësi/Kush dominon drejtësinë, dominon pushtetin

Postuar në 10 Janar, 2016 01:03

Në mitologjinë fetare, në mënyrë metaforike, është treguar dëshira dhe shpresa e njeriut për një të ardhme më të mirë. Duke filluar nga India e Lashtë, nga Persia dhe, duke vazhduar me judaizmin e duke përfunduar me krishterimin, ajo dëshirë dhe ajo shpresë është shprehur me pritjen e ardhjes së të dikujt apo Zotit në tokë, i cili do të mundë të keqen, do të vendosë drejtësinë dhe paqen dhe do të bëjë që të flenë të përqafuar ujku me qengjin. Nga ana tjetër, historia na tregon se ajo ditë nuk ka ardhur dhe nuk ka shpresë të vijë.

Pages

Subscribe to RSS - Gjyqtarët