gjyqi

"Tema” publikon faksimilen: Fatmir Mediu, i dënuar në Milano me 3 vjet burg

Postuar në 20 Shtator, 2015 18:25

Gazeta “Tema” ka publikuar para disa minutash faksimile të atoj që duket një vendim gjyqi nga Gjykata e Milanos, e ku figuron si i dënuar shtetasi me emrin Fatmir Mediu. “Tema” shkruan se është Fatmi Mehdiu, ish-ministri i Mbrojtjes, aleat i ngushtë i Partisë Demokratike, tellallja kryesore e dekriminalizimit. Tani faksimilja është një fakt që publikohet, e që do të kërkojë një deklaratë sqaruese nga Fatmir Mehdiu, që akuzohet. Kuptohet nëse zotëria do ta shikojë të dobishme që të sqarojë opinionin.

Qeveria ndryshim absurd në Kodin e Punës: Edhe po fitove gjyqin nuk rikthehesh më në detyrë

Postuar në 15 Shtator, 2015 08:28

Edhe po fitove gjyqin nuk rikthehesh më në detyrë. Kjo është gjithë thelbi i ndryshimit nw Kodin e Ri të punës.  Punonjësit e administratës publike që nuk gëzojnë statusin e nëpunësit civil, në rast se do të hiqen padrejtësisht nga puna dhe gjykata do t’u jap të drejtë, do të mund të fitojnë vetëm 1 vit pagë, por jo rikthimin në vendin e punës. Por në administratën publike janë një sërë funksionesh që quhen “punonjës të shërbimit”, si mësuesit, infermierët, policët, ushtarakët dhe sanitarët që preken, nëse kjo mbrojtje ligjore do të hiqet.

“Berisha para gjyqit”. Shfaqet linja e ashpër në Partinë Socialiste

Postuar në 08 Shtator, 2015 10:32

Ndër prononcimet e fundit, ai që e risolli si çështje në vëmendje ishte socialisti i vjetër Sabit Brokaj, që në një intervistë për gazetën Dita deklaroi se falja që PS i bëri Sali Berishën në 1997 ishte një gabim i madh. Deklarata më e freskët është ajo e deputetit Erion Braçe ditën e djeshme, kur pas sjelljes agresive të opozitës në Kuvend, pranoi në një shënim se krimet e Berishës u amnistuan nga socialistët. Këto dhe të tjera pendime, duket se kanë shkuar drejt krijimit të një linje në Partinë Socialiste, siç raporton gazeta Sot.

Gjyq për përdorimin e imazhit të Skënderbeut në pasaportat biometrike

Postuar në 03 Shtator, 2015 15:56

Një proces jo i zakonshëm për Shqipërinë është ai që ka vënë në lëvizje vajza e skulptorit, Odhise Paskali, Floriana Paskali. Ajo kërkon dëmshpërblim nga shteti shqiptar për përdorimin që i është bërë imazheve të monumentit të Skënderbeut, që ndodhet në qendër të Tiranës, në pasaportat biometrike të qytetarëve shqiptarë. “Kjo vepër artistike është riprodhuar në pasaportat biometrike. Nuk është marrë leja e trashëgimtarëve dhe kanë të drejtë tashmë të përfitojnë dëmshpërblimin përkatës, pasi e drejta e autorit mbrohet deri në 70 vjet pas vdekjes. E drejta e autorit mbrohet me ligj.

Informaliteti? Në treg shiten edhe kasa fiskale pa autorizim

Postuar në 12 Gusht, 2015 16:22

Qeveria i ka hapur luftë evazionit dhe informalitetit, një nismë e cila vihet sot para një shembulli paradoksal. “Vizion Plus” raporton se një nga kompanitë që operon në treg për shitjen e kasave fiskale, në të vërtetë vepron vetë në informalitet. “Bëhet fjalë për firmën “CKV – Noki Albania”, e cila nuk ka autorizim nga Ministria e Financave për të shitur këto pajisje, të cilat presupozohet të lëshojnë kuponin tatimor me qëllim që luftohet evazioni. Por pavarësisht kësaj, firma vepron në liri të plotë.

Pages

Subscribe to RSS - gjyqi