gjykatat

Me shpalljen e Gjendjes së Fatkeqësisë Natyrore, Presidenti merr drejtimin e Forcave të Armatosura

Postuar në 24 Mars, 2020 15:06

Shpallja e gjendjes së fatkeqësisë natyrore  për shkak të epidemisë së koronavirusit do të kishte kosto shtesë për qeverinë. Në studion e lajmeve në TvT, lektori i të Drejtës Kushtetuese Erind Mërkuri analizoi efektet që do të ketë shpallja e gjendjes së së fatkeqësisë natyrore, një vendim që sipas tij, nuk përjashtohet në rast të përhapjes masive të epidemisë.  

Pezullohet puna në Gjykata, avokatët kundër ligjit të sigurimeve

Postuar në 08 Shkurt, 2016 12:08

Ligji për rritjen e sigurimeve për profesionet e tlira ka bërë që avokatët të hidhen në grevë, ndërsa është pezulluar puna në gjykatat e vendit. Kështu, mësohet se avokatët e Fierit kanë bojkotuar të gjitha çështjet gjyqësore.
Kreu i Dhomës së Avokatisë Zenun Hajdërmataj pohoi se nëse nuk ndryshon vendimi për tarifat minimale të pagës. “Jemi të gjithë të bashkuar. Kush shkel vendimin do ketë masë disiplinore”, tha Hajdërmataj.
Ndër të tjera vetëm ditën e sotme ishin rreth 60 çështje civile dhe penale.

Forumi Ekonomik Botëror: Sektorët më të korruptuar në Shqipëri, kryesojnë gjykatat

Postuar në 15 Tetor, 2015 08:51

Forumi Ekonomik Botëror ka matur indeksin e konkurueshmërisë globale, duke vlerësuar edhe madhësinë e pagesave jo zyrtare (korrupsionit) në ekonomitë e 140 vendeve. “Monitor” shkruan se në nënindekset e korrupsionit vlerësohen 5 fusha ku ushtrohet korrupsion me një vlerësim nga 1, që nënkupton që pagesat shtesë të padokumentuara ose dhënia e rryshfetit ndodhin shumë shpesh, deri në 7, që nuk ndodhin kurrë. Shqipëria vlerësohet të ketë të përhapura më së shumti pagesat e ryshfetit për marrjen e kontratave publike dhe licencave si dhe në sistemin e drejtësisë (gjykatat).

Subscribe to RSS - gjykatat