gjykata europiane

Gjykata Europiane rrëzon Gazprom për projektin e gazit Rryma Veriore

Postuar në 21 Maj, 2020 12:12

Gjykata Europiane  Drejtësisë ka rrëzuar kërkesën e administratorëve të projektit rus Rryma Veriore 2, që pritet të furnizojë Europën me gazin rus.

Kundër refugjatëve, Çekia, Hungaria dhe Polonia shkelën ligjin europian

Postuar në 02 Nëntor, 2019 12:51

Gjykata Europiane e Drejtësisë ka konstatuar se Republika Çeke, Hungaria dhe Polonia kanë shkelur ligjin  europian duke refuzuar në vitin 2015 pranimin e refugjatëve sipas sistemit të kuotave. 

Gjykata Europiane e Luksemburgut nxjerr Hamasin nga lista e organizatave terroriste

Postuar në 07 Shtator, 2019 15:32

Gjykata Europiame e Shkallës së Parë në Luksemburg ka vendosur heqjen e Hamasit nga lista e organizatave terroriste. Vendimi ka përfshirë edhe Brigadat Qassam që janë krahu ushtarak i Hamasit, lëvizja islamike palestineze e cila lufton paralelisht me Al Fatahun për çlirimin e Palestinës. Vendimi është përshëndetur nga lëvizja, e cila përmes zëdhënësit Hazim Qassim ka deklaruar vendimi përbën hapun e duhur në drejtimin e duhur.

Gjykata Evropiane do të vendosë nëse Ligji Islamik mund të anashkalojë Ligjin Civil të një Shteti

Postuar në 09 Dhjetor, 2017 18:13

A mund të rregullohet ligji i sheriatit fetar islam në legjislacionin e brendshëm të BE-së. Kjo është një çështjet që po shqyrton Dhoma e Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut.
Gjykata dëgjoi këtë javë një rast që përfshin zbatimin e ligjit të sheriatit në një mosmarrëveshje për një çështje trashëgimie mes shtetasve muslimanë të Greqisë.  Pasi burri vdiq, gruaja trashëgoi të gjithë pasurinë e tij nën vullnetin e tij të shkruar sipas ligjit grek.

Google vs Gjykata Europiane/E drejta për t'u harruar në të gjithë hapësirën e BE, jo vetëm në një vend

Postuar në 20 Korrik, 2017 22:59

Beteja e Google me kërkesën e Francës për të ashpërsuar të ashtuquajturën “e drejta për t’u harruar globalisht” do të vijojë në Gjykatën më të lartë të Bashkimit Europian, vetëm tre vjet pasi gjyqtarët e kësaj gjykate urdhëruan kompaninë të hiqte disa nga të dhënat e saj, të cilat njerëzit i konsideronin të sikletshme apo të vjetra.

Turqia tërhiqet nga Gjykata Europiane e të Drejtave të Njeriut që ndalon dënimet me vdekje

Postuar në 24 Korrik, 2016 22:48

Grushti i shtetit në Turqi po ravijëzohet qartë si sebepi i shkatërrimit final të asaj që mund të quhej shpresa e një demokracie në këtë vend. Ndonëse janë çështje që i përkasin autoriteteve turke, legjitime si të tilla, disa akte të fundit, shoqëruar me deklaratat e presidentit Reçep Tayyip Erdogan, kanë krijuar jo pak pështjellim.

Subscribe to RSS - gjykata europiane