gjoba

Shantazh me gjobën e radhës. DPGJC flet për Vendbanimin, drejtori për Gjendjen Civile

Postuar në 12 Korrik, 2017 15:55

Ata qytetarë që nuk e zhvendosin gjendjen civile, brenda afateve të përcaktuara, të 28 korrikut, do të ketë penalitet prej 10 mijë lekësh më 29 korrik. Fillon penaliteti”.

Paniku i qëllimshëm me lajmin për deklarimin e vendbanimit

Postuar në 09 Korrik, 2017 11:47

Dje qarkulloi një lajm sipas të cilit nëse nuk ndryshoni gjendjen civile brenda 28 korrikut, gjobiteni me 10 000 lekë. Protagonist i këtij lajmi që përhap panik, ishte drejtori i Gjendjes Civile, Bledar Doracaj, i cili shpjegonte efektet e disa amendimeve ligjore mbi ligjin aktual për Gjendjen Civile, përmes një dispozite kalimtare, e cila pushon efektin pikërisht më 28 korrik. Kjo dispozitë anulonte për 6 muaj sanksionet ekzistuese (nga 3000 lekë bëhen 10 000 lekë) për mosdeklarim në afat të vendbanimit të ri. 

Turet pa udhërrëfyes të çertifikuar dënohen me gjobë

Postuar në 29 Qershor, 2017 18:25

Agjencitë turistike të huaja duhet të pasjisen me një certifikatë të posacme nga Ministria e Ekonomisë dhe Turizimit, për të të zhvilluar veprimtarinë e udhërrëfyesit turistik në vend. Ministria njofton se nëse turet do të zhvillohen pa këtë certifikatë, agjencitë e huaja turistike do të dënohen me gjobë.

Goli i radhës për ata që janë të rregullt/Qeveria “fal” edhe gjobat për kontributet në sigurimet shoqërore

Postuar në 26 Maj, 2017 15:42

Falja e radhës është ajo që lidhet me gjobat dhe kamatëvonesat për kontributet e papaguara të sigurimeve shoqërore. Fatura e kësaj lëvizjeje elektorale kushton 15 miliardë lekë siç raporton Televizioni Publik Shqiptar. Njësoj siç u veprua me energjinë, apo me kontributet e papaguara në bujqësi, edhe kësaj radhe falja kushtëzohet me pagesën e principalit principalit të kontributeve të papaguara brenda dhjetorit të këtij viti. Drejtrori Hado tha se falja do të normohet me një vendim të posaçëm të qeverisë.

KE gjobit me 110 milionë euro Facebook. Mashtroi në momentin e blerjes së WhatsApp

Postuar në 18 Maj, 2017 10:01

Koomisioni Europian ka gjobitur Facebook me 110 milionë euro për mashtrim apo keqinformim lidhur me blerjen e programit të komunikimit telefonik WhatsApp. Lajmi është bërë publik përmes një postimi në Twitter nga Komisionerja për Konkurencën, Margrethe Vestager, e cila ka referuar një njoftim zyrtar të KE-së.

Ministri italian i Punës: Gjobë 150 mijë € Call-Center-ave që flasin nga Shqipëria

Postuar në 30 Nëntor, 2016 16:01

Prej një jave vendet e punës për 25 mijë të rinjtë shqiptarë të Call-Center-ave janë rrezikuar seriozisht, pasi së fundmi senati italian miratoi ligjin e ri. Më parë ligji kaloi në Parlament, ku është miratuar propozimi i ministrit italian të Punës, Xhuliano Poleti. Kësisoj, Italia u është përgjigjur protestave të shtetasve të saj, që kërkonin zhvendosjen e call-center-ave në vendin e tyre, ose në shtete brenda BE-së.

TemaTv

Rritja e çmimit të sigurimit të makinave, AMF gjobit kompanitë?

Postuar në 04 Tetor, 2016 16:35

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare befason sërish. Rritja e çmimit të sigurimit të makiave solli luhatjen e AMF-së që dha disa mendime duke u shfaqur kështu si nje ent që nuk di çfarë të bëjë. Së fundmi raportohet se AMF ka menduar të gjobisë kompanitë.

"Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare ka vendosur të gjobisë kompanitë e sigurimit pas rritjes së cmimit të njëllojtë që ata u bënë policave të sigurimit të automjeteve në gusht. Masa e gjobës që mund të shkojë deri në 10 për qind të xhiros pritet të saktësohet pas zbardhjes së vendimit", raporton "TemaTv".

“Deutsche Bank” nën goditje të fortë. Gjoba amerikane prej 14 mld$ jep efektet e para. FMN: Rreziku më i madh për sistemin financiar

Postuar në 30 Shtator, 2016 15:03

Dukej si një gjigand që nuk do të mund të lëkundej, por në botën e financës nuk ka konstante. Mediat europiane janë hapur sot me lajmin e keq të goditjes në bursë të Deutsche Bank, e cila ndodhet në një krizë besimi të investitorëve ardhur si pasojë e vendimeve që kanë origjinë në SHBa. Autoritetet amerikane kanë vendosur një gjobë prej 14 miliardë dollarësh pasi konstatuan  shkelje me garancitë hipotekore. QË nga ky moment, i cili ka vetëm një muaj, banka është përballur me probleme.

Jo kudo ngrenë buste. Në Australi një pikturë murale që paraqet Clinton dënohet me gjobë. Por artisti gjen një zgjidhje origjinale

Postuar në 02 Gusht, 2016 23:22

Një “ngjarje” e pazakontë në Melburn të Australisë. Një artist rruge ka pikturuar një mural me Hillari Clinton të paraqitur në kostum banjoje dhe me 100$ futur mes tyre. Këshilli i qytetit ka reaguar duke paralajmëruar me gjobë dhe ndjekje penale poseduesin e mjedisit ku ndodhet muri, gjithnjë me arsyetimin se murali është fyes dhe bie ndesh me ligjin përkatës. Kjo sepse disa banorë janë amkuar, por edhe sepse ai bie ndesh me politikën e këshillit për barazi gjinore. Pas kësaj, artisti me pseudonim Lushux ka kaluar “në të kundërt”.

Në komisariat Neranxi për parkim të gabuar dhe fyerje të dinjitetit të policisë (Video)

Postuar në 23 Prill, 2016 20:43

Policia njoftoi shoqërimin në Komisariatin Numër 6 të biznesmenit Nikollaq Neranxi për parkim të gabuar dhe ofendim të punonjesve të policisë. Arsyeja për të cilën policia ka ndaluar biznesmenin ndoshta motivon shoqërimin e tij në komisariat, por të ushtrosh gjuhën e forcës si zgjedhje të parë për mosmarrëveshje të këtij lloji  dhe për më tepër kur flitet për biznesmen që përfshihen në listën e tatimpaguesve të mëdhenj, nuk shton në rekordet e policië ndonjë sukses që justifikohet me synimin për të bërë shtet.

Pages

Subscribe to RSS - gjoba