Gjinishi

Episodi i radhës në duelin për politikën e jashtme

Postuar në 02 Mars, 2019 00:12

Është përsëritur disa herë sa të quhet rastësi, apo konicidencë. Dublimi diplomatic mes kiryeministrit Rama dhe presidentit Ilir Meta është një shprehi e zakonshme mes dy politikanëve që e kanë shumë të vështirë bashkëjetesën në paqe dhe shmangien e rivalitetit thuajse për çdo gjë.

Politika e jashtme është patjetër edhe çështje imazhi dhe duhet thënë se në këtë drejtim, keu i shtetit Ilir Meta ka bërë disa gjetje që e vënë në avantazh jo vetëm për karakterin e tyre “pikant”, por edhe pse për natyrë z. Meta e ka më të huaj retorikën e zhurmshme sesa z. Rama.

Shkollat e Gylenit, a duhet t’i kontrollojë qeveria?

Postuar në 19 Qershor, 2018 18:08

Deklarata e kryeministrit Rama për “Anadolu Agency’ se qeveria po ndjek me vëmendje institucionet arsimore të Gylenit, ngjall opinione të kundërta në Tiranë. Hajro Limaj, drejtues i Institutit të Politikave të Sigurisë Shqiptare thotë se ky survejim është i panevojshëm, ndërsa Ermir Gjinishi,  Ish-nënkryetari i Komunitetit Mysliman e vlerëson këtë organizatë si kërcënim për vendin.

A ka ardhur koha për një marrëdhënie të re midis fesë dhe shtetit?

Postuar në 14 Qershor, 2017 13:25

Ajo që Plutarku sjell në përshkrimin e tij që nga antikiteti, mbi historikun e raportit midis qytetërimit dhe religjionit është ende e vërtetë sot e kësaj dite: “Gjatë historisë ka mundur të ndodhë që të ketë qytete pa fortifikata, pa shkolla, pa pallate luksoze, pa bibliotekë, por asnjëherë nuk është hasur ndonjë qytet pa faltore”. Historia njerëzore nuk njeh asnjë gjeneratë, asnjë popull që të mos ketë shprehur në forma të ndryshme besimin, si pjesë e pandarë e kulturës së tij. Të gjitha qytetërimet e mëdha kanë epiqendër qytetin, bashkë me të dhe tempullin.

Ermir Gjinishi: Kreshnik Spahiu financohet nga lëvizja "Gulen". Njerëz të Gulen edhe në SHISH e Prokurori

Postuar në 20 Korrik, 2016 22:10

Sot në Zululand ka qenë i ftuar Ermir Gjinishi. U fol për grushtin e shtetit në Turqi, dhe për jehonën që kjo ngjarje pati në Shqipëri, ku është krijuar ideja se ka një përplasje mes erdogan-istëve e gulen-istëve. Të parët janë më të qetë sot, por të dytët kanë qenë në momente ngazëllimi në orët e ara të grushtit të shtetit, s'ka gjë se vetë Gulen-i nuk ka marrë përsipër asnjë rol në këtë tentativë për një përmbysje politike në Turqi. Ai është distancuar qartazi nga ata që e kanë bërë grushtin e shtetit.

Paralajmërimi i Gjinishit

Postuar në 25 Mars, 2016 10:22

Ish-nënkryetari i Konunitetit Mysliman të Shqipërisë, Ermir Gjinishi, është shprehur se, “në Tiranë po shpërndahen trakte nga ekstrmistët”. Sipas tij, në këto trakte shkruhet se duhen vrarë ata që nuk janë besimtarë.

Subscribe to RSS - Gjinishi