gjinia

Gjinia e trurit

Postuar në 04 Tetor, 2019 19:42

 

Diferenca mes trurit të femrës dhe të mashkullit, por nuk ka një “tru femre” dhe një “tru mashkulli”

Postuar në 27 Dhjetor, 2015 14:16

Ka një stereotip të ngulitur thuajse në çdo shoqëri, se meshkujt dhe femrat dallojnë jo vetëm nga gjinia, por edhe nga aftësia intelektuale. Ky mendim ka çuar në atë tjetrin se gjinitë diferencojnë individin edhe në morfologjinë e trurit; pra se truri i fermës ndryshon dhe nuk është i njëjtë me atë të mashkullit, aq sa mund të bëhet një klasifikim i trurit sipas përkatësisë gjinore. Një kërkim i fundit, publikuar në Proceedings of the National Academy of Sciences of USA, provon se ky klasifikim nuk qëndron.

Subscribe to RSS - gjinia