gjenerali kharkoff

Në Shqipëri një klloun bllofoi si mbret. Britania nderoi me titull një gjeneral që as nuk ekzistonte

Postuar në 16 Shkurt, 2020 14:50

Shumëkush mund ta ketë lexuar historinë e Otto Witte, një klloun gjerman që më 1913 u shpall mbret për dy ditë dhe mandej iku para se të zbulohej identiteti i vërtetë i tij. Një histori e ngjashme ka ndodhur pak më vonë edhe me Britaninë e Madhe, ndonëse perandoria sigurisht nuk ngatërroi monarkun e vet, por fliste në rrugë zyrtare për një person që nuk ekzistonte. Incidenti zë fill me Luftën Civile ruse, që nisi pas vitit 1917, pra Revolucionit Bolshevik.

Subscribe to RSS - gjenerali kharkoff