gjendja civile

“Çmendet” Adresari, ndryshon vetë gjendjen civile

Postuar në 18 Shtator, 2020 16:57

Shumë qytetarë janë përballur me një surprizë aspak të këndshme kur janë paraqitur te njësia administrative për të marrë certifikatë. Punonjësit u kanë komunikuar se ata nuk rezultojnë më banorë të lagjes, por të zonave të tjera.

Për Tvt përfaqësues të gjendjes civile thotë se sistemi ua ka ndryshuar automatikisht adresën nga një qytet në tjetrin.

Krahas shqiponjës dhe qeleshes, Radha është pjesë e identitetit

Postuar në 16 Gusht, 2019 16:31

Sali Berisha e quajti të vetn qeveri të shërbimeve dhe shërbesave. Por teksa Shqipëria hynte në epokën dixhitale, uji me orar p.sh mbeti një standard i pakonkurueshëm. 

Zoti Rama qeveris me goditje dënimi ose penallti, pra me gjuajtje maksimaliste apo të sigurta. Ai ka edhe një platformë të bashkëqeverisjes. Shifrat e përcjellë janë përherë optimiste, por e vërteta qëndron ndryshe edhe për shërbimet më bazike.

Një gënjeshtër dhe një hall që lidhen me frikën nga zgjedhjet në Tiranë

Postuar në 14 Shtator, 2018 20:06

Sot kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj, në takim me administratorët e njësive bashkiake ndër të tjera tha: 

Kioska për certifikata? Gjendja Civile pranon se radhët në sportele kanë rënë

Postuar në 23 Shkurt, 2018 16:20

Pranë zyrave të njësive bashkiake, janë instaluar këto ditë makinetat që do të shërbejnë për lëshimin e dokumenteve në një formë më shpejtë dhe pa praninë e punonjësve të autorizuar. Shërbimi E-kiosk është i treti në radhën e shërbimeve, pas atij klasik që ofrohet në sportele dhe portalit e-albania që ofron sot 1277 shërbime pa pagesë. Të planifikuara për t’u vënë në zbatim nga muaji janar, 10 kioskat dixhitale do të vihen në përdorim gjatë ditëve në vijim, dhe për bashkinë e Tiranës një vonesë e tillë ka ardhur për arsye teknike.

Amnisti, gjoba, sërish amnisti

Postuar në 07 Gusht, 2017 18:48

Drejtori i Gjendjes Civile Bledar Doracaj, është rishfaqur sot në media për të deklaruar atë që dihej: kërkesën për shtyrje të amnistisë për gjobat për mosdeklarim vendbanimi në afat ligjor.

Drejtori që po ngatërron miletin me "interpretimet" origjinale të ligjit

Postuar në 26 Korrik, 2017 09:38

Nëse ka një drejtor administrate që më shumë se të sqarojë njerëzit, i ngatërron ky është Bledar Doracaj, freshisti që drejton Zyrën e Gjendjes Civile. Në një intervistë për gazetën “Panorama” zotëria në fjalë thotë se:

Shantazh me gjobën e radhës. DPGJC flet për Vendbanimin, drejtori për Gjendjen Civile

Postuar në 12 Korrik, 2017 15:55

Ata qytetarë që nuk e zhvendosin gjendjen civile, brenda afateve të përcaktuara, të 28 korrikut, do të ketë penalitet prej 10 mijë lekësh më 29 korrik. Fillon penaliteti”.

Paniku i qëllimshëm me lajmin për deklarimin e vendbanimit

Postuar në 09 Korrik, 2017 11:47

Dje qarkulloi një lajm sipas të cilit nëse nuk ndryshoni gjendjen civile brenda 28 korrikut, gjobiteni me 10 000 lekë. Protagonist i këtij lajmi që përhap panik, ishte drejtori i Gjendjes Civile, Bledar Doracaj, i cili shpjegonte efektet e disa amendimeve ligjore mbi ligjin aktual për Gjendjen Civile, përmes një dispozite kalimtare, e cila pushon efektin pikërisht më 28 korrik. Kjo dispozitë anulonte për 6 muaj sanksionet ekzistuese (nga 3000 lekë bëhen 10 000 lekë) për mosdeklarim në afat të vendbanimit të ri. 

Kaos në Gjendjen Civile/ Nuk shërbehen certifikatat e lindjes. Te meshkujt është shtuar kategoria “Mbiemri para martese”!!!

Postuar në 02 Shtator, 2016 13:05

Vera është përherë stinë e zhurmshme në zyrat e Gjendjes Civile. Sidomos në qytetet ku ka më shumë emigracion e ku fluksi i emigrantëve krijon radhë.

Budallallëku i një “debati” gazetaresk: Sali apo Salih? Më mirë të besojmë PPSh-në

Postuar në 30 Maj, 2016 17:35

Sali Berisha ka ndryshuar emrin. Edhe ditën e lindjes madje. E ka patur Salih dhe e ka bërë Sali. E ka patur 1 korrik e ka bërë 15 tetor. Ky është informacion ekskluziv i faqes “skandal.al” që po promovohet nga Brenda Parlamentit.

Pages

Subscribe to RSS - gjendja civile