Gerdeci

Shkëlzen Berisha, gjyqi në SHBA dhe mediat e Tiranës

Postuar në 04 Shtator, 2020 19:11

Në mediat pranë pushtetit po zhvillohet prej disa ditësh një betejë ku janë shpallur fajtorët, mëkatarët dhe fituesit.

Tani po i rreh shpatullat popullit

Postuar në 21 Korrik, 2020 21:09

Kryeministri Edi Rama ka dalë sërish me idenë e hapjes së listave të kandiatëve për deputetë. I vendosur mes dy opozitave, z. Rama ka zgjedhur ta justifikojë këtë vendim me faktin se “atë e do populli”. 

Është interesant përdorimi i popullit si alibi në këtë rast, pasi ne e dimë se listat i mbylli i njëjti njeri. Vallë e pyeti popullin z. Rama kur vendosi ndryshimin e kushtetutës dhe mbylljen e listave? 

Mbeçë more Gërdec mbeçë

Postuar në 27 Prill, 2016 20:21

Qëndrimi i Gardës nuk është i pari në radhën e qëndrimeve të qeverisë Rama ndaj çështjeve të bujshme të qeverisë së mëparshme. Një qëndrim të njëjtë ka mbajtur qeveria Rama sikurse qeveria Berisha edhe për çështjen e Gërdecit. Në ankimimin e dorëzuar në gjykatë një vit më parë, një dokument që mban firmën e zv.ministrit të Mbrojtjes, Petro Koçi, tragjedia e Gërdecit përshkruhet të ketë ndodhur për shkak të një aksidenti teknologjik gjatë demontimit të municioneve.

Gërdeci, biznes politik me Drejtësinë

Postuar në 15 Mars, 2016 23:03

Dje në emisionin e Rudina Xhungës u shfaq një intervistë me Guy Lawson, gazetar, i cili ka shkruar një libër për ngjarjen e Gërdecit të vitit 2008. Gazetari në fjalë bëri të ditur se ka gjetur informacione që implikonin në ngjarjet e Gërdecit, ku nga shpërthimi i një fabrike demontimi municionesh gjetën vdekjen 26 njerëz, ish-kryeministrin Sali Berisha, ministrin e dikurshëm të Mbrojtjes Fatmir Mediu, por edhe ish-zyrtarë të ambasadës amerikane, që sipas tij “mbyllën njërin sy”.

Të gjithë e dinin për fabrikën e Gërdecit. Procesverbali i mbledhjes së qeverisë më 2007, zbulon se Berisha kishte dijeni të plotë

Postuar në 15 Mars, 2016 18:27

Gazeta “Tema” publikon sot faksimile të mbledhjes së qeverisë të datës 17 shkurt 2007, ku përcillet diskutimi për miratimin e një VKM-je për kontratën e demontimit të muncioneve në Gërdec. Në procesverbal bie në sy kundërshtimi i ish-ministrit të Financave Ridvan Bode, qëndrimi kërkues pro kontratës i ish-ministrit të Mbrojtjes, Fatmir Mediu dhe qëndrimi i kujdesshëm i ish-kryeministrit Sali Berisha. Bode ka kërkuar tender dhe jo lidhje direkte të kontratës, ish-ministri i Drejtësisë Ilir Rusmali, që kundërshton disa praktika që synohen të vihen në punë nga Berisha.

"Duhen monumente për Dështimin"

Postuar në 09 Shkurt, 2016 22:56

Nëpërmjet artit të tij kërkon që të mbajë qëndrim ndaj fenomeneve social-politike. Kësaj radhe fenomeni që e ka ngacmuar është dështimi. Për këtë ka zgjedhur çështjen e Gërdecit, duke e konsideruar si më të gjeturën, ose si dështimin më të suksesshëm që ka ndodhur në historinë bashkëkohore shqiptare. Ai tregon se vendimi i Gjykatës së Lartë në vitin 2013, nuk e mori parasysh gjendjen ekonomike të banorëve të fshatit, që punonin në fabrikë, për demontimin e armëve, në kushte të mjerueshme.

Shqipëria mund të demontojë municione kundrejt shpërblimit. Pavarësisht aksidentit teknologjik në Gërdec

Postuar në 24 Janar, 2016 19:22

Shqipëria mund të ofrohet për demontimin apo asgjësimin e municioneve të tepërta të vendeve të tjera, ndërkohë që ka realizuar me sukses procesin e asgjësimit të stokut të vet. Ministrja e Mbrojtjes, Mimi Kodheli, ka deklaruar për “Vizion Plus”, se mundësia në fjalë nuk përjashtohet pasi specialistët shqiptarë mund të pajisen me çertifikata nga strukturat ndërkombëtare.

Fotolajm/Gërdeci ishte aksident teknologjik. E thotë kjo qeveri

Postuar në 25 Gusht, 2015 15:51

Tri pyetje për Gërdecin, strehimin dhe 21 janarin...

Postuar në 24 Gusht, 2015 19:37

Mungesa e koherencës në qëndrime është “virtyt” i politikës kur kalon nga opozita në qeverisje, por në rastin e kryeministri Rama hendeku është i stërmadh. Avokati Dorian Matlija, aktivist i njohur për të drejtat e njeriut dhe përfaqësuesi ligjor i familjarëve të viktimave të Gërdecit i ka bërë sot tre pyetje Kryeministrit Edi Rama, ku spikat pikërisht ky hendek. Ja tre pyetjet:

 

Subscribe to RSS - Gerdeci