gazetaria

Okazioni 2400 euro/m2 dhe një mundësi e re për gazetarinë

Postuar në 11 Korrik, 2020 17:13

Njoftimi i mësipërm që të del sponsored në Facebook na njofton për një okazion blerjeje në Tiranë.

Heronjtë po i nxjerrin nga kazani

Postuar në 28 Nëntor, 2019 22:39

Tri ditë zgjat çudia. Edhe kur vjen nga natyra. Tërmeti po na mëson me pafuqinë tonë, po zbulon paaftësinë tonë në vendosjen e rregullit dhe përgjegjshmërisë, si dhe po dikton lëvizjet njerëzore të solidaritetit. 

 

Për disa të tjerë tërmeti ka prodhuar heronj. E nisi kryeministri që sevdalliset me veten në Facebook kur pyeste në mënyrë konkluduese: kjo mund të ishte foto e ditës. Ose kur shpallte: heroi i sotshëm është një zjarrfikës nga Vlora. 

Degradimi i rolit të reporterit në median shqiptare

Postuar në 16 Mars, 2019 22:45

Besueshmëri në rënie, integritet që gjithashtu vjen duke rënë, lidhje me biznesin dhe politikën etj. Këto janë vetëm disa nga problemet me të cilat përballet media shqiptare sot, ndërkohë që mungesa e reporterëve profesionistë në media, në disa raste është një tjetër problem i kësaj të fundit.  Reporterët duket se vuajnë gjithashtu krizën, për vetë mënyrën se si media funksionon, për mënyrën se si trajtohen dhe vlerësohen. Shtrohet pyetja, cili është roli i reporterit në ditët e sotme dhe si ka ndryshuar ai ndër vite?!

INTERNETI, TEKNOLOGJIA DHE ROLI I REPORTERIT

Kuvendi i Shqipërisë, çmim Carlo Bollinos. Ky i fundit krijon çmimin "Telini" pë gazetarinë patriotike

Postuar në 09 Nëntor, 2018 20:44

Ngjarja e Bularatit duket se është marrë seriozisht nga Kuvendi i Shqipërisë. Sipas disa burimeve për redaksinë e “Të Kripura”, Kuvendi, më saktë mazhoranca e socialiste po gjykon mundësinë e vlerësimit të gazetarëve dhe mediave që i shërbejnë interesave të Shqipërisë në kontesktin e një raportimi që ka si kriter udhëheqës mbrojtjen e tyre.

Gazetari e Pavarur në Shqipëri?!

Postuar në 23 Janar, 2017 12:27

Sot u publikua një shkrim marrë nga “Courrier des Balkans” që akuzon kryeministrin shqiptar Edi Rama se po eliminon gazetarinë e pavarur. Të lexohet me kujdes termi i përdorur: Gazetarinë e Pavarur.

Gazetaria shqipe, kjo humbëse e madhe në 2016-ën

Postuar në 28 Dhjetor, 2016 22:11

Gazetaria shqipe, është e përqendruar në pasojat e vendimmarrjeve politike, por ky përqendrim në pasoja është duke u bërë në drejtim e në mënyrë të gabuar; në vend se të thuhet diçka rreth asaj se çfarë pasojash do të kenë për Ty dhe për Mua vendimmarrjet e gabuara politike në Parlamentin e Prishtinës dhe të Tiranës, gazetarët shqiptarë, shkruajnë e përqendrohen në atë se çfarë pasojash “fatale” do të kenë këto vendimmarrje për ministrat e për individët partiak: pra, “harrohet” populli i varfër, “harrohet”, shkelet e përbuzet nëna e gruaja shqiptare, “harrohet” e manipulohet me fshatin dhe

Gazetaria shqipe, arenë për ndjenja të forta

Postuar në 21 Nëntor, 2016 22:08

Whistleblower*

Postuar në 10 Shtator, 2016 00:07

Në ndërgjejen time jam i qartë se këta njerëz nuk janë thjesht nxjerrës sekretesh, të fshehtas, sensacionesh, por janë promotorë dhe nxitës të evolucionit njerëzor, janë zbatuesit më të ndershëm të ligjeve të vendit, janë mbi të gjitha humanë dhe përparimtarë.

Online, një media e ndryshme. Duhet gjetur modeli i gazetarisë për këtë erë të re që po vjen

Postuar në 21 Maj, 2016 19:34

Henry Blodget, kryeredaktor i “Business Insider” i ka dhënë një intervistë revistës gjermane “Der Spiegel”, ku flet për median dixhitale, të ardhmen e saj, debatin mbi materialet që publikohen, kombinimin e tyre etj.. Boldget është i mendimit se suksesi në këtë lloj të ri medie – e ndryshme siç thotë ai – nga televizioni, radio, apo print, qëndron te miksimi i materialit, duke theksuar se kësaj lloj medieje, nuk mund t’ia mohosh argëtimin si rubrikë. “Publikimi i suksesshëm lidhet me miksimin. Ajo që Buzzfeed zbuloi është se njerëzit pëlqejnë fotografitë e maceve.

Gazetaria shqipe, inteligjente në ngjarjet e kohës?

Postuar në 11 Mars, 2016 14:06
Të thella, të fuqishme e tronditëse janë fjalët tona. Shkatërues është teksti shqip. Tjetërsues dhe jo edukues është komunikimi ynë kulturor, social e politik. Fjala, gjuha, teksti e fotografia shqipe po i përngjanë botës së vjetër; botës së Xhordano Brunos.
 
“Unë të admiroj”! Dhe jo vetëm kaq. Ai, së bashku me gruan e tije, Marie, me 18 Maj 1943, vizitojnë ministrin e propagandës së Hitlerit, Joseph Göbels, në vilën e tij në Berlin.

Pages

Subscribe to RSS - gazetaria