frewncezet

Shqipëria dhe shqiptarët në sytë e piktorëve francezë (VIDEO)

Postuar në 16 Mars, 2018 20:33

Mund të themi se për shqiptarët, veç epokës së Rilindjes dhe lëvizjeve për liri e pavarësi, shekulli i XIX ishte gjithashtu dhe shekulli i portretizimit të tij në imazhe, pasi pothuaj për herë të parë, bota e Perëndimit shikonte portretet e shqiptarëve, veshjet e tyre, dekoret shqiptare dhe gjithçka e jashtme që lidhej me përjetimet e tyre, valltarët, këngëtarët, personazhet historikë, edhe pse në pjesën më të madhe këtu bëhet fjalë për shqiptarët jashtë kufijve aktualë të Shqipërisë, pra të atyre që jetonin jashtë kufijve të sotëm.

Subscribe to RSS - frewncezet