france 24

Muri i Berlinit ishte zgjidhja jo problemi

Postuar në 09 Nëntor, 2019 13:14

Kujtimet dhe idetë e Luftës së Ftohtë jetojnë në Europë, jo si fosile të një kohe, por edhe si kritere të gjalla për të vlerësuar të tashmen. Lufta e Ftohtë ishte paradoksalisht një periudhë paqeje afatgjatë e mbajtur si e tillë edhe përmes vendimeve që historiografia e fitmitarëve i ka stigmatizuar në kurriz të vetëm njërës palë. Një ndër këto akte ishte ndërtimi i Murit të Berlinit, gjykuar si një fatkeqësi për Europën. Për ish-kreun e fundit të Republikës Demokratike Gjermane, Hans Modrou, Muri në fakt ishte zgjidhja, jo problemi.

Shqipëria në menunë e medias franceze

Postuar në 03 Nëntor, 2019 14:22

Për Shqipërinë dhe Tiranën kemi parë që këto vite të shkruhen fjalë të mira. Për bukuritë e vendit, arritjet e mëdha të udhëheqjes së lavdishme të Rilindjes, për kulturën, kuzhinën etj. Gjithë një qasje dashamirëse që duket ndonjëherë sikur edhe vetë shqiptarëve përpiqet t’u mësojë sesi ta shohin vendin e tyre. Mirëpo France 24, një ndër mediat kryesore franceze ka kërkuar diçka tjetër për t’ia paraqitur publikut në Francë.

Macron: "Assad do të qëndrojë në pushtet"

Postuar në 18 Dhjetor, 2017 14:59

 Presidenti i Francës, Emmanuel Macron deklaroi gjatë një inerviste për “France 24” se Bashar al-Assad do të qëndrojë në pushtet. Sipas tij, është situata në terren ajo që e përcakton një gjë të tillë.

“Bashar al-Assad do të jetë aty. Ai do të jetë sepse ai është i mbrojtur nga ata që kanë fituar luftën në terren, pavarësisht nëse është Irani apo Rusia”, citohet Macron. 

Subscribe to RSS - france 24