at foti cici

Rracizmi i shqiptarëve*

Postuar në 21 Janar, 2019 02:25

 

Përveç këtij të huaji” (Lluka 17:18)

Dëgjojmë sot në Kishë ungjillin e shërimit të dhjetë “lebrozëve” një fjalë kjo me ngarkesë kulturore, jo vetëm spirituale. Nga ana gjuhësore, fjala “lebroz” mbijetoi e pashqipëruar në shumicën e përkthimeve të sotme biblike. Kështu është edhe në botimin e parë të Dhjatës së Re shqip (1827), ku e gjejmë si “të leprosurë”.

Shën Kozmai nuk e mallkoi kurrë Shqipen. Lufta ndaj tij, nga Janullatos dhe klane myslimane shqiptare në SHBA*

Postuar në 27 Gusht, 2018 14:15

Prej disa kohës në rrjetin social, Facebook, vepron një profil – Shqiptar Ortodoks që vetëidentifikohet si faqe fanoliane.

Subscribe to RSS - at foti cici