fiskalizimi

Tre largime nga kreu i Financave

Postuar në 13 Shkurt, 2020 16:11

Një muaj më parë iku zv. ministri Erjon Luçi. Pak ditë më parë larguan zv. drejtorin e Përgjithshëm të Tatimeve, Xhavit Currin. Sot radha i ka ardhur zv. ministrit tjetër të Financave, Elton Haxhi.

Nuk mundet të vijoja të qëndroja më në atë detyrë -, citohet Haxhi.

Arsye zyrtare nuk ka për këto largime, por mesa duhet procesi i fiskalizimit me shkeljen e afateve ka krijuar tensione në Ministrinë e Financave.

Largimet vijnë ndërkohë që prej dy muajsh përfliten ndryshime në qeveri.

Kërcënimi kibernetik iranian shtyn projektin e fiskalizimit. Qeveria lë në fuqi sistemin e kasave

Postuar në 21 Janar, 2020 01:52

Sot seksioni shqip i agjencisë gjermane të lajmeve, Deutsche Welle parlajmëronte se Shqipëria kërcënohet nga sulmet kibernetike të Iranit. Nuk dihet burimi i informacionit për ata që prononcohen për këtë media, por në të vërtetë ky kërcënim ekziston realisht. 

Madje, sipas burime të sigurta për “Të Kripura” qeveria shqiptare ka nisur të marrë masa konkrete për t’u mbrojtur nga Irani që konsiderohet një vend potencial për goditjen e infrastrukturës informatike. 

Banka e Shqipërisë “gol” qytetarëve: Vjedhjen e 713 milionë lekëve e fiskalizon si humbje në bilanc

Postuar në 21 Dhjetor, 2015 15:55

Banka e Shqipërisë ka vendosur që t’i vëjë kapak vjedhjes së 713 milionë lekëve në arkën e saj, nga punonjës të saj, duke e faturuar rikuperimin e shumës te qytetarët shqiptarë. “Top-Channel” raporton se BSH-ja ka deklaruar vjedhjen si humbje në bilanc, një ndryshim fakti ky për para që janë të vjedhura dhe duhet t’i ngarkohen fajtorëve. Lidhur me këtë ka reaguar Kontrolli i Lartë i Shtetit që “në raportin e fundit të auditimit thotë se kjo është e parregullt dhe përbën një shkelje të pastër të displinës financiare”.

Kundër informalitetit dhe evazionit: 17 mijë bizenese sjellin 0.3% të ardhura shtesë

Postuar në 21 Shtator, 2015 09:39

Aksioni kundër informalitetit dhe evazionit, ka dhënë të një njëtjin produkt të matshëm si ai për energjinë: regjistrimin e biznesit. Apo ndryshe formalizimin dhe futjen në sistem. Bëhet fjalë për 17 mijë biznese të reja të regjistruara, ndërkohë që për vitin 2016 ky numër është 16 mijë. Thënë kjo objektivi i parë i aksionit është që tani i arritur. Problemi mbetet te sasia e parave që do të gjenerojë ky formalizim, krahasuar sigurisht me gropën në të ardhura që u vu re këtë vit.

Subscribe to RSS - fiskalizimi