filmi

Elvis dhe Nicson në një film

Postuar në 29 Mars, 2016 14:39

Në vitin 1970 Elvis do të takonte presidentin Nicson. Dy figura të kundërta, por që siç dëshmohet nga njerëz të afërt të tyre, u lidhën në një ndjenë miqësie që me takimin e parë. Prelesy kërkoi një bexh të FBI-së, meqenëse ishte koleksionist, duke shprehur paraprakisht me një letër "gatishmërinë për t'i shërbyer vendit". BBC-ja shkruan se ky takim është më i kërkuari në Arkivën Kombëtare të ShBA dhe nisur nga ngacmimi i kuriozitetit që përcjell së fundmi është menduar që të realizohet edhe në një film.

“Leninfilm” i ofron Di Caprios rolin e Leninit

Postuar në 19 Janar, 2016 00:17

Studio ruse “Lenfilm” i ka ofruar aktorit të njohur Leonardi Di Caprio rolin e Leninit të ri, në një film që do të realizohet për revolucionin. Më herët Di Caprio kishte shprehur interes për të luajtur një rol ku portretizohet Lenini, Rasputini, apo edhe Vladimir Putin. “Lenfilm” është studioja më e vjetër në Rusi, e krijuar që në vitin 1914, kur një komitet lokal ushtarak në St. Peterburg nisi të realizonte filma. Në vitin 1918, studioja u zgjerua për t’u bërë Komiteti i Filmave në St. Peterburg dhe hapi 68 kinema në qytet.

"Tomka" në shënimet e Xhanfise Kekos

Postuar në 30 Shtator, 2015 11:51

Fragmente nga ditari 

Zbulimi i jetës në Mars përkon me filmin e Ridley Scott “The Martian”. Regjisori: “U njoha dy muaj më parë me zbulimin, por ishte vonë”

Postuar në 29 Shtator, 2015 14:41

Ridley Scott u njoh me fotografitë e NASA-s që provonin se kishte ujë të rrjedhshëm në Mars dy muaj më parë. I përfshirë në realizimin e filmit “The Martian”, Scott thotë se pavarësisht kësaj, ishte shumë vonë që zbulimi të përfshihej në film. Gjithsesi ka patur një bashkëpunim mes agjencisë dhe regjisorit të njohur i cili ka realizuar një film që flet pikërisht për misionin e njeriut në planetin e kuq. Mbijetesën aty ku ndërthuret arti me të dhëna shkencore.

Robert Budina: Shqipëria nuk ka treg për filma të animuar

Postuar në 27 Shtator, 2015 13:17

Si arriti të sfumohej “suksesi” i viteve të regjimit ku numri i filmave vizatimorë ishte i konsiderueshëm?

"Na duhet Autorësia dhe Identiteti në kinematografi"

Postuar në 22 Shtator, 2015 14:02

Me regjisorin Luan Kryeziu, në një bisedë për filmin “Heroi” dhe si e sheh sot kinematografinë në hapësirën shqiptare

Filmi juaj provokon një dramë. Historia e Shkëmbit, sa i ngjason jetës së mijëra djemve kosovarë që iu bashkuan luftës?

Pages

Subscribe to RSS - filmi