filmat

Anthony Hopkins, një jetë në kujtime

Postuar në 22 Mars, 2021 16:44

Michael Schulman

Roli që do ta bënte të famshëm ishte ai i Peter O’Toole, një djalë i etur për pushtet,  në vitin 1968, në filmin "The Lion in Winter". Gjysmë shekulli dhe shumë role më vonë - mes tyre ai i Richard Nixon, Alfred Hitchcock, Papa Benedict XVI, Mbreti Lear (dy herë), John Quincy Adams, Pablo Picasso dhe, natyrisht, ai që e njohim të gjithë, Hannibal Lecter –Anthony  Hopkins është tetëdhjetë e tre vjeç, metaforikisht një luan në stinën e dimrit. Por ai nuk po ulërin.

Martin Scorsese: Kinemaja e vërtetë po katandiset në “përmbajtje”

Postuar në 17 Shkurt, 2021 14:37

Në një shkrim-homazh për legjendën e filmit, Federico Fellini, që do të jetë në faqet e “Harper’s Magazine”, në numrin e marsit, Martin Scorsese ankohet për zhvlerësimin e kinemasë.

Kadare: E pamoralshme që filmat e para ’90-ës të shfaqen sot

Postuar në 10 Prill, 2017 08:21

Ismail Kadare, shkrimtari më i njohur shqiptar sot në botë, ka dalë pro idesë së filtrimit për transmetimin e filmave të Kinostudios “Shqipëria e Re”. Gjatë një bisedimi në Kosovë, Kadare është pyetur nga të pranishmit për këtë temë, rreth të cilës ai është shprehur:

Ndriçim Xhepa: Në filmat e komunizmit ka deformime të së vërtetës

Postuar në 31 Mars, 2017 12:42

Për debatin nëse duhen shfaqur ose jo filmat e prodhuar në kohën e komunizmit është pyetur edhe aktori Ndriçim Xhepa, protagonist në disa prodhime të ish Kinostudios, Shqipëria e Re. Ai thotë se disa prej filmave kanë deformuar të vërtetën dhe kanë prekur figura që historia sot i sheh ndryshe.

"Mëkatet e ish- Kinostudios jo të vogla, kleri mysliman vuajti propagandën"

Postuar në 21 Mars, 2017 10:21

Debatit mbi shfaqjen ose jo të filmave të periudhës së komunizmit i shtohet edhe këndvështrimi i klerikëve, të cilëve regjimi u jepte një rol pezhorativ deri dhe tallës. Nëkryetari i Komunitetit Musliman, Gazmend Aga thotë në një intervistë për Gazeta Shqiptare se religjonet ishin më të goditura nga sistemi i propagandës që materializohej në filmat e Kinostudios.

Lecter është mashtrim. Ky është psikopati perfekt i krijuar nga Hollywood

Postuar në 13 Mars, 2017 12:09

U angazhuan 10 psikiatër për 3 vjet që studiuan 126 karaktere. Përfundimi: Javier Bardem ka realizuar karakterin ideal të psikopatit pa ndjesi humane.

Subscribe to RSS - filmat