Fierza

Ballkani Perëndimor, pa dogana për mbetjet urbane. Kosova ja sjell Shqipërisë, kjo e fundit ja çon Kroacisë

Postuar në 22 Prill, 2019 22:19

Abc News raporton sot për situatën e ndotur të liqenit të Fierzës në Kukës si pasojë e prurjeve të lumenjve, Drini i Bardhë dhe Drini i Zi që sjellin me vete mbetjet urbane nga Kosova dhe Maqedonia e Veriut.

Pamjet e transmetuara flasin qartë dhe duke patur parasysh se për mbetjet e Shqipërisë që derdhen në detin Adriatik është ankuar shpesh Kroacia, atëherë mund të kuptohet mirë se të paktën në një pikë unifikimi doganor është arritur në Ballkanin Perëndimor.

KESH në vështirësi për blerjen e energjisë, BB nuk lëvron fondin

Postuar në 07 Gusht, 2017 19:49

Shqipëria po e paguan shtrenjtë thatësirën dhe sytë e Koropratës Elektroenergjetike janë nga importi. Por në kushtet kur prodhimi vendas siguron më pak se 20% të nevojave, shpenzimet për blerjet energjisë kanë vënë në vështirësi Korporatën.

KESH lajmëron krizë të prodhimit të energjisë

Postuar në 29 Dhjetor, 2015 11:04

Mungesa e reshjeve poshtë mesatares historike dhe vijimësia e periudhës së thatë edhe për vitin që vjen po vë në vështirësi furnizimin me energji nga prodhimi vendas. Korporata Elektroenergjitike Shqiptare ka vlerësuar si domosdoshmëri ruajtjen e rezervës energjetike, për të mos cenuar sigurinë e furnizimit te vendit me energji. Në këto kushte kërkesa e OSHEE prej 880 GWh për furnizimin me energji të konsumatoreve tarifore gjatë muajve janar-shkurt, duhet të plotësohet duke reduktuar prodhimin e KESH në rreth 400 GWh gjatë 2 muajve të ardhshëm (janar-shkurt).

Subscribe to RSS - Fierza