festivali

Këngët e Festivalit dhe antropologjia e artit

Postuar në 06 Janar, 2020 14:57

 

Holokausti po bëhet një fiksim për hebrejtë

Postuar në 07 Shtator, 2019 14:38

Holokausti po bëhet një fiksim për izraelitët. Këtë mendon dhe shpreh shkrimtari hebre Abraham Yeshoua që merr pjesë në Festivalin e Letërsisë në Mantova me librin e tij “Tuneli”. Një kritikë jo për resepektin dhe përkujtimin e një ngjarjeje të tmerrshme historike, por ndaj një sjelljeje që po krijon patolgji. 

"Mosbindja", filmi që tronditi festivalin e Torontos

Postuar në 24 Prill, 2018 11:25

E paragjykuar nga tërheqja  seksuale gjatë  viteve të adoleshencës për mikun e saj më të mirë, një grua kthehet në komunitetin ku ajo u rrit.

Kthimi i saj do të nxisë një histori dashurie mes  vajzave të dy judenjve ortodoksë, - njëra prej tyre e bija e rabinit të Nju Jorkut. Një sprovë  për të eksploruar kufijtë e besimit dhe seksualitetit.

Filmi «Mosbindja» me Drejtor,  Sebastian Lelio bazohet në romanin e Naomit Alderman, ndërsa në rolet kryesore janë Rachel ëeisz dhe Rachel McAdams.

Nudot e pikturuara – spektakël ngjyrash dhe fantazie

Postuar në 07 Tetor, 2016 19:37

Festivali Botëror i Pikturës Trupore i zhvillua këtë vit në Pörtschach të Austrisë. Trupa nudo të pikturuar e ku gjen shprehje fantazia dhe loja me ngjyrat dhe imazhet. Festivali ka nisur që në vitin 1998. Më poshtë disa prej nudove të pikturuara, me të vërtetë interesante:

 

“Tri ditë paqeje dhe muzike” –festivali i Woodstock

Postuar në 24 Prill, 2016 13:30

Festivali i muzikës (rock) i zhvilluar në Catskills në qytetin Bethel në shtetin e New York është cilësuar si një nga momentet kryesore në historinë e muzikës. Festivali – Woodstock Music&Art Fair – kishte një audiencë prej 400 mijë njerëzish dhe zhvillohej në tri ditë “Paqeje dhe muzike”. Një forograf i revistës “Life”,  John Dominis, ofron këtë koleksion, i cili në një intervistë për revistën deklaroi se “ndonëse ishte më i madh sesa ata fëmijë që merrnin pjesë aty” kaloi një kohës shumë të mirë. Fotot flasin vetë për atmosferën: 

 

Lutje perëndeshës Swasthani dhe zotit Shiva

Postuar në 22 Shkurt, 2016 18:33

Besimtarët hindu në Nepal luten në bregun e lumit Hanumante. Në Nepal po zhvillohet festivali i Swasthani Bratakatha që zgjat një muaj, sipas Shkrimeve të shenjta që i dedikohen Perëndeshës Swasthani dhe zotit Shiva. Gratë e pamartuara luten që të gjejnë një burrë të mirë, ndërsa gratë e martuara luten për jetëgjatësinë e burrave të tyre. 

Festivali i elefantëve në Jaipur, Indi

Postuar në 02 Gusht, 2015 18:28
Subscribe to RSS - festivali