femra

Shkenca dhe ngacmimet seksuale në arsimin e lartë - rasti i SHBA*

Postuar në 03 Shtator, 2020 01:44

 

Ngacmimet seksuale janë të shumta në botën akademike. Kjo del nga një raport i vitit 2018 i botuar nga Akademitë Kombëtare të Shkencave, Inxhinierisë dhe Mjekësisë. Si anëtarë të komitetit që është autor i këtij raporti, ne ua kemi paraqitur gjetjet e tij kolegjeve dhe universiteteve në të gjithë vendin(në SHBA). Ka qenë kënaqësi të shohësh kaq shumë udhëheqës që duan të adresojnë ngacmimet seksuale në institucionet e tyre. Por, strategjitë që shumë nga këta udhëheqës po ndjekin, thjesht nuk funksionojnë.

Preferenca e vezës së një femre jo përherë përputhet me zgjedhjen e partnerit prej saj

Postuar në 10 Qershor, 2020 12:39

Veza njerëzore përdor sinjalizues kimikë për të të tërhequr spermën. Dhe madje për zgjedhur spermatozoidin e fekondimit. Një studim i universitetit të Stokholmit dhe Mançesterit tregon se vezët e ndryshme të femrës tërheqin jo vetëm spermën e partnerit, por të meshujve të ndryshëm. Kjo mund të quhet si një lloj afërie kimike mes dy individëve. Studimi në fjalë tregon se përzgjedhja e partnerit mes njerëzve vazhdon edhe pas fekondimit, pra pasi veza ka zgjedhur spermën e dikujt.

Almudena Grandes: Asgjë nuk rregullohet vetë

Postuar në 23 Shkurt, 2020 19:41

 

Gratë e brezit tim nuk kanë pasur modele. Ne e nisëm udhëtimin tonë në moshën madhore, pa shenja orientuese. Ne kemi ecur përpara duke marrë vendimet e duhura, por kemi bërë edhe gabime. Ne përparuam, megjithëse nganjëherë ishte vështirë", rrëfen Almudena Grandes, shkrimtarja më e shitur spanjolle. Intervista është dhënë për Aleksandra Lipczak, revista “PrzeKroj”.

Burri dhe gruaja në fetë monoteiste

Postuar në 26 Janar, 2020 13:55

 

Një njohje e mirë e këtyre tematikave duhet t’i shërbejë edhe kuptimit të debatit të sotëm politiko-fetar në lidhje me shumë fenomene që, jo rrallë, i bëjnë një përdorim abuziv shkrimeve të shenjta, duke e rënduar akoma më shumë ekzistencën njerëzore.

Duhet theksuar se kuptimi i teksteve të shenjta kërkon edhe një vështrim hermeneutik dhe këtu bëhet fjalë jo vetëm për një hermeneutikë të librave të shenjtë, por edhe të një hermeneutike filozofike(1).

Gjinia e trurit

Postuar në 04 Tetor, 2019 19:42

 

Shitet për 157.2 mln dollarë nudoja e Modigliani-t

Postuar në 18 Maj, 2018 19:26

Një pikturë e Amedeo Modigliani-t u bë vepra e katërt e artit me çmimin më të lartë të shitur në një ankand. E titulluar "Nu couché", tabloja e një gruaje nudo të shtrirë kapi shifrën e 157.2 milionë dollarëve.

Shtëpia 274-vjeçare e ankandeve konfirmoi se piktura në vaj kishte arritur çmimin më të lartë të çdo pune në historinë e kompanisë. E njëjta punë Modiglianit në 2003-in kishte një vlerë prej 27 milionë dollarësh.

Edhe Parlamenti Europian i prekur nga "epidemia" e ngacmimeve ndaj femrave

Postuar në 15 Nëntor, 2017 13:54

Edhe Parlamenti Europian duket se popullohet nga veset maskiliste. Vendi që shpesh miraton rezoluta për të drejtat e të dobtëve, mes të cilëve renditen edhe femrat, vuan vetë nga raste të ngacmimeve seksuale, të seksizmit etj.. Revista gjermane “Spiegel” raporton për rastin e një punonjëseje, Jeanne Ponte, e cila ka dokumentuar një ngacmim të tillë në vitin 2014 nga një europarlamentar gjerman. Ajo ka shkruar me hollësi në ditarin e saj dhe qysh atëherë ka hulumtuar 50 raste të ngjashme në PE.

Të dhëna të pazakonta, 39.3%e femrave në Egjipt të ngacmuara seksualisht nga të afërmit

Postuar në 02 Dhjetor, 2016 01:51

Disa të dhëna të fundit për Egjiptin zbulojnë një situatë të pazakontë për trajtimin e femrës në këtë vend. Nga një studim i kryer nga prof. Madiha Obada e universitetit të Sohag, rezulton se ngacmimet seksuale ndaj femrave në këtë vend janë rritur me 78.6%. Në një shifër absolute 62.1% e femrave të të gjitha moshave kanë qenë subjekt i ngacmimit seksual, prej të cilave 76.4% kanë qenë subjekt ngacmimi më shumë sesa njëherë.

Ç’punë keni me gratë e huaja?

Postuar në 04 Gusht, 2016 13:18

Allahu xh.sh. nuk gjykon sipas trupit dhe pamjes së juaj, Ai shikon në zemrat dhe veprat e juaja (hadis)

Bukuria e femrës ruse, një magnet i hershëm

Postuar në 19 Qershor, 2016 14:37

Disa nudo, përzgjedhur nga "Russia Beyond the Headlines" paraqesin joshjen e piktorëve nga bukuria fizike e femrës ruse, që është po kaq e vlerësuar edhe sot.

Pages

Subscribe to RSS - femra