Europian

Ndotja e ajrit, Shqipëria pa të dhëna në hartën europiane

Postuar në 16 Nëntor, 2017 20:22

Një hartë interaktive që pasqyron nivelin e mikrogrimcave të ozonit apo dioksidit të azotit u  lejon tani e tutje qytetarëve europianë të dinë në çdo kohë cilësinë e ajrit në të gjithë Evropën, ku ndotja e në atmosferë shkakton çdo vit qindra e mijëra vdekje të parakohshme. "Indeksi evropiani cilësisë së ajrit ", i cili u vu nën funksion nga Agjencia Evropiane e Mjedisit (AEE) dhe Komisioni Evropian mbledh të dhëna për çdo orë nga më shumë se 2.000 stacione matëse në Evropë.

Urdhërarresti europian për liderin e Katalonjës

Postuar në 03 Nëntor, 2017 22:46

Autoritetet gjyqësore spanjolle kanë lëshuar urdhër-arresti evropian për udhëheqësin e Katalonjes Carles Puigdemont dhe katër ish-këshilltarë të tij, ndërsa kanë refuzuar kërkesën e Puigdemont për të dëshmuar përmes videokonferences.

Një film për “europianin” e letërsisë, Nikos Kazantzakis (Video)

Postuar në 09 Maj, 2017 22:18

Në Europën e sotme, ku ka tensione dhe dallime, arti duhet të luajë rolin e tij për të bashkuar njerëzit dhe për t'u dhënë atyre forcë. Katër vende të ndryshme evropiane Greqia, Franca, Gjermania, Austria bashkuan forcat për të krijuar një film për shkrimtarin grek nga Kreta dhe europianin Nikos Kazanzaqis! "Me këto fjalë regjisori grek Yannis Smaragdis prezantoi para disa muajsh projektin i ri ambicioz për të ekranizuar jetën e një njeriu të letërsisë dhe kulturës, shkrimtarit Nikos Kazanzaqis.

Afeksioni anglosakson i qeverisë kap edhe ministrin sportiv Blendi Klosi

Postuar në 08 Dhjetor, 2015 10:29

Që qeveria shqiptare është e afektuar me modelet britanike këtë e provon afërsia e kryeministrit Rama me këshilltarin e tij falas, ish-kryeministrin Tony Blair dhe një sërë qasjesh me sistemet anglosaksone të reformave në arsim apo shëndetësi. Përveç kësaj Alister Cambell sapo ka mbaruar një libër ku ka përfshirë edhe liderin socialist shqiptar Edi Rama. Deri këtu gjithçka mbetet në prirjet e kryeministrit për mënyrën si pëlqen të bëjë politikë dhe të qeverisë vendin.

Subscribe to RSS - Europian