Euronews

Britania e Madhe kundër ndryshimit të kufijve mes Kosovës dhe Serbisë

Postuar në 27 Prill, 2019 12:32

Ambasadori britanik në Kosovë, Ruari O’Connell shpreh qëndrimin e vendit të tij kundër ndryshimit të kufijve mes Kosovës dhe Serbisë. Mediat kosovare citojnë ambasadorin që ka folur për Euronews, të jetë shprehur se trauma e trashëguar në raportet mes dy vendeve nuk zgjidhet me ndryshim kufijsh.

Ballkani në prag të shpërthimit

Postuar në 04 Mars, 2019 12:38

Ballkani në prag të shpërthimit. Mediat europine po e shohin në kontekst rajonal atë që po ndodh në Serbi, Mal të Zi, Kroaci dhe Shqipëri. Pavarësisht se zyrtarët aktualë në Bruksel refuzojnë që ta përgjithësojnë këtë që po ndodh, media si Euronews, Spiegel apo Rai në Itali po mbajnë tjetër qëndrim. Në Ballkan diçka po ndodh, gjërat po lëvizin dhe një prej tyre është edhe diskreditimi I BE-së.

Mediat e huaja: Ilir Meta mund të jetë prapë ai që vendos

Postuar në 25 Qershor, 2017 12:48

Zgjedhjet parlamentare të në Shqipëri janë pasqyruar gjerësisht në mediat ndërkombëtare. Shtypi botëror ka vënë një shenjë barazimi mes zgjedhjeve dhe të ardhmes europiane te vendit. Euronews e  hap artikullin per shqiperine me titullin, “Europa po shikon Shqipërinëë që voton”.

Rama parlajmëron Europën për kërcënimin rus dhe nuk pranon ta quajnë kryeministrin e një vendi të korruptuar

Postuar në 20 Maj, 2016 11:16

Antarësimin e Shqipërisë dhe vendeve të Ballkanit në Bashkimin Evropian kryeministri Rama e sheh si një nevojë për të rritur sigurinë e brendshme të Europës. Në një intervistë për "Euronews" ai dha një shembull sesi liderishipi i Ballkanit po e udhëheq këtë proces. “Duhet të mbani mend që për herë të parë në 68 vjet unë shkova në Beograd dhe homologu im serb erdhi në Tiranë për herë të parë në historinë e dy vendeve tona të cilat kanë qenë në gjendje lufte me njëra tjetrën. Dhe kjo sepse jemi të bashkuar në qëllimin për tu bërë pjesë e Europës.

Subscribe to RSS - Euronews