eseja

Eseja e parë e shkruar nga një robot: Ne nuk po komplotojmë për të marrë kontrollin e njerëzimit

Postuar në 15 Shtator, 2020 16:36

Gazeta e njohur britanike “The Guardian” publikonte dje një ese të shkruajtur nga një robot. Në njoftimin e vet gazeta nënvizon se eseja është shkruar nga GPT3, një mdoel gjuhësor robotik që përdor machine learning për të gjeneruar tekste si ato të shkruara nga njerëzit.

Zbulohet eseja e Churchill për alienët

Postuar në 16 Shkurt, 2017 10:33

Wnston Churchill besonte se planetë të tjerë mund të kishin jetë komplekse inteligjente. Kjo bëhet e ditur vetëm tani në revistën “Nature”, në të cilën astrofizikani izraaelit Mario Livio. Ai ka përcjellë elementë të një eseje 11 faqe të Churchill, shkruajtur në vitin 1939 dhe përmirësuar në vitin 1950, e por që nuk u publikua asnjëherë. Në këtë ese ish-kryeministri britanik, interesi I të cilit për shkencën ishte i madh, hedh mendimet e veta për një çështje kryesore edhe në kohën tonë.

Subscribe to RSS - eseja