energjia

Çmimi i energjisë nuk ndryshon për 2016-ën

Postuar në 14 Tetor, 2015 16:19

Çmimi i energjisë elektrike nuk do të rritet për vitin 2016. Kjo pasi Operatori i Shpërndarjes së Energjisë në aplikimin e bërë në Entin Rregullator të Energjisë për tarifat e reja, nuk ka ërkuar rishikim të çmimit të energjisë. “Burimet në OSHE pohuan se, shpenzimet për vitin që vjen do të vijojnë të përballohen me rritjen e arkëtimeve nga faturimet dhe duke eliminuar humbjet në rrjet.

U harrua CEZ. Tani akuzat drejt PD-së/Ministria kallëzon penalisht Florjon Mimën dhe Enno Bozdon

Postuar në 12 Tetor, 2015 14:02

Ministria e Energjisë dhe Industrisë, që drejtohet sot nga Damian Gjiknuri, ka depozituar kallëzim penal për dy ish-titullarët e saj, ish-ministrin Florjon Mima dhe ish-zv.ministrin Enno Bozdo. Akuza është shpërdorim detyre në transferimin e aksioneve të disa hidrocentraleve. “Shtetit i është shkaktuar dëm ekonomik dhe njëkohësisht blerësi ka përfituar padrejtësisht shumën prej 3.4 milon euro nga procesi i shitjes së HEC Ulëz Shkopet.

Vendimi/KESH nuk importon më energji. Kjo e drejtë i kalon OSHEE-së

Postuar në 11 Tetor, 2015 17:26

Korporata Energjetike Shqiptare duket se ka humbur të drejtën e importit të energjisë. Enti Rregullator i Energjisë thotë se kjo e drejtë do t’i kalojë Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë, që deri më tani ka kryer këtë veprimtari vetëm për të mbuluar humbjet në rrjet. “Deri tani OSHEE ka kryer importe vetëm për të mbuluar humbjet në rrjetin e energjisë, dhe pjesën tjetër që i duhej, edhe nëse nuk kishte prodhim të mjaftueshëm, KESH duhet ta blinte jashtë.

Dy modele të ngjashme për aferat me energjinë

Postuar në 11 Shtator, 2015 22:59

Paralelisht me dyshimet për përfshirjen në marrje rryshfeti të Ilir Metës nga një prej kompanive të ngarkuara për mbledhjen e borxheve CEZ, raportimet në media flasin për implikimin e politikanëve të qeverisë së kaluar në afera që kanë të bëjnë me ndikimin e tyre në KESH për të ulur çmimin e energjisë që Koprorata Elektroenergjetike do t’i shiste kompanisë çeke.

Na vjedhin dhe na gënjejnë për çmimin e energjisë*

Postuar në 02 Shtator, 2015 15:18

Humbjet e energjisë janë një fenomen i pashmangshëm i prodhimit transmetimit dhe shpërndarjes së energjisë. Shkurtimisht: kemi humbje në prodhim nga harxhimet për fushen manjetike në gjeneratorët e prodhimit dhe nga rryma elektrike që qarkullon aty; humbjet reaktive dhe humbjet nëpër transformatorët e fuqishëm ngritës nëpë central. Pastaj kemi humbjet në transmetimin e energjisë, të cilat gjithashtu janë aktive nga kalimi i rrymës nëpër përcjellësa dhe reaktive nga pozicioni i përcjellësve të linjave të Tensionit të Lartë.

Energjia, humbet më shumë se 31% e asaj që prodhohet

Postuar në 02 Shtator, 2015 08:51

Afro një e treta e energjisë elektirke që prodhohet në Shqipëri, humbet. Sipas bilancit të energjisë elektrike, publikuar nga INSTAT, energjia e humbur në gjysmën e parë të vitit ishte rreth 31.1% e totalit, në ulje nga niveli 38.4% që raportohej në të njëjtën periudhë të një viti më parë. Pjesën dërrmuese të humbjeve vazhdon ta shkaktojë rrjeti i shpërndarjes së energjisë elektrike, me 28.6%.

Shënim: Z. Kryeministër, e besoni veten, kur e dëgjoni çfarë keni thënë?

Postuar në 23 Gusht, 2015 11:30

Mungojnë 160 milionë dollarë në buxhet. Të ardhurat nuk u realizuan. Analiza e vetme qe bëhet është: e ka fajin informaliteti dhe evazioni. Të shpallim luftë ndaj atyre që i përvidhen shtetit. Dhe kështu u lajmërua operacioni i qershorit. Ajo që duhet të jetë puna e përhershme “vitalizohet” si aksion politik me goditje të përqendruar. Kryeministri në vetë të parë po investohet për suksesin e këtij aksioni. Dje dhe sot ai ka postuar në profilin e vet në Facebook, tabela ilustruese se çfarë sjell legalizimi i biznesit dhe pagesa e detyrimeve.

ARMO, probleme edhe me pagesat e energjisë. OSHEE kërkon sekuestro për 11 fatura të papaguara

Postuar në 17 Gusht, 2015 14:19

Kompania ARMO e përpunimit të naftës “bie në rrjetën” e Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë. Ky i fundit ka kërkuar sekuestro konservative për shkak se ARMO rezulton debitore ndaj OSHEE me 11 fatura të papaguara. “OSHEE i ka bllokuar ARMO-s llogaritë rrjedhëse, pas lëshimit të titullit ekzekutiv për detyrimet e papaguara të energjisë elektrike”, shkruan revista “Monitor” që raporton se janë disa që kanë kërkuar në QKR sekuestro. Borxhi i naftës së kompanisë është 267 milionë dollarë, prej të cilave 209 milionë bankave, kurse borxhi tatimor 53 miliomë dollarë.

Energjia, 500 milionë dollarë investime deri më 2020

Postuar në 13 Gusht, 2015 12:12

Qeveria shqiptare synon të investojë rreth 500 milionë dollarë deri në 2020 për sektorin energjetik. “Pjesa më e madhe e investimeve do të shkojnë për sektorin e shpërndarjes dhe furnizimit me energji elektrike, ndërkohë që përparësi do të ketë dhe ulja e informalitetit në këtë sektor. Në të njëjtën kohë, qeveria shqiptare pretendon që, një vlerë akoma edhe më e lartë të investohet në sektorin energjetik nga ana e bizneseve private. Pretendimet e larta të qeverisë vijnë duke marrë shkas nga ndërtimi i gazsjellësit Trans-Adriatik, si edhe përfundimi i tre hidrocentraleve në lumin Devoll.

Burg për energjinë, burg për kasa fiskale. Burg për shqiptarët - Po. Pse dekriminalizim i Parlamentit - Jo?

Postuar në 04 Gusht, 2015 19:53

Pages

Subscribe to RSS - energjia