energjia

KESH në vështirësi për blerjen e energjisë, BB nuk lëvron fondin

Postuar në 07 Gusht, 2017 19:49

Shqipëria po e paguan shtrenjtë thatësirën dhe sytë e Koropratës Elektroenergjetike janë nga importi. Por në kushtet kur prodhimi vendas siguron më pak se 20% të nevojave, shpenzimet për blerjet energjisë kanë vënë në vështirësi Korporatën.

Uji dhe energjia, koha e realizimit të premtimit për TVSH-në 6%

Postuar në 27 Korrik, 2017 09:18

Erjon Veliaj gënjeu paq edhe kësaj radhe dhe i eci. Ai tha se çmimi i ujit rritet për ta barazuar të paktën me Kamzën dhe si shembull tjetër solli Korçën ku sipas tij uji paguhet me 99 lekë/m3. Sot televizioni i mikut të tij, Carlo Bolino, “ReportTv” që për këtë çështje është pozicionuar kundër kryebashkiakut, raporton se kjo është e pavërtetë. Sipas këtij televizioni në Korçë uji paguhet me 65 lekë/m3 dhe çmimi nuk ka ndryshuar për 15 vjet.

Energji nga era dhe dielli, ERE nis procedurat për çmimin

Postuar në 15 Qershor, 2017 15:16

Prodhimi i energjisë nga dielli dhe era është një formë alternative që tashmë po aplikohet në vendin tonë. Enti Rregullator i Energjisë ka nisur procedurat për përcaktimin e çmimit e blerjes së energjisë së prodhuar nga dielli dhe era,  në përputhje me çmimin e mesatarizuar për vitin 2017.

Angazhimi ynë, mashtrimi ynë! (Video)

Postuar në 15 Shkurt, 2017 21:21

Ministri i Energjisë Damian Gjiknuri organizoi një takim të hapur me gazetarët për të folur mbi ecurinë e sektorit energjetik. I pyetur pse nuk u përmbush premtimi për uljen e TVSH-së për energjinë në masën 6% siç është parashkruar në programin elektoral të Partisë Socialiste, ministri i linjës tha se rritja e çmimit të energjisë dhe operacioni për disiplinimin e pagesave ishte maksimumi që kjo qeveri mund të bënte për shqiptarët në mandatin e parë.

Reforma e energjisë? KESH, 50 milionë euro humbje për vitin 2015. OSHEE shet me 9.5 lekë, kostoja arrin në 11.2 lekë!!!

Postuar në 29 Tetor, 2016 15:44

Korporata Energjetike Shqiptare humbi 50 milionë euro nga blerja e energjisë tek operatorët privatë. Ky fakt është konstatuar nga Kontrolli i Lartë i Shtetit, sipas të cilit humbja ka ardhur si pasojë e diferencave mes çmimit të blerjes dhe atij të shitjes.

OSHEE prezaton matjen e energjisë me bluetooth

Postuar në 24 Shtator, 2016 15:10

Korporata e shpërndarjes së energjisë po fut teknika të reja në matjen e saj. Projekti ka nisur në Tiranë ku është prezantuar pajisja e quajtur PDA, e cila do të lexojë dhe trasmetojë në kohë reale në server të dhënat për çdo abonent.

OSHEE blen energji 4 euro më shtrenjtë se bursa

Postuar në 04 Gusht, 2016 13:16

OSHEE ka kontraktuar për muajin gusht blerjen e rreth 160 megavat energji elektrike me vlere 7,1 milion euro pa TVSH. Cmimi mestar që kanë dhënë kompanitë fituese të tenderit ka qenë 44.47 euro për megavat orë, ose rreth 4 euro më i shtrenjtë se cmimi i Bursës së Hungarisë që është referenca për blerje të tilla, raporton Tema Tv.

 

Tregu i energjisë, 6200 biznese do të sigurojnë vetë furnizimin

Postuar në 26 Qershor, 2016 15:31

Deri në fund të vitit 2017 rreth 6200 biznese do të duhet ta sigurojnë vetë furnizmin me energji elektrike. Paketa e re ligjore e përgatitur nga ERE në përputhje me standartet europiane parashikon daljen graduale nga sistemi i OSHEE i të gjithë konsumatorëve që furnizohen në tensionin e lartë dhe të mesëm.

Nuk ka rritje të çmimit të energjisë këtë vit

Postuar në 28 Maj, 2016 16:28

Çmimi i energjisë elektrike, aktualisht 9.5 lekë për kilovat orë nuk do të rritet për këtë vit. “Top-Channel” citon burime të vetat sipas të cilave OSHEE-ja nuk do të kërkojë nga Enti Rregullator rritje të çmimit. “Çmimi aktual për familjarët është 9,5 lekë për kilovat/orë. Në qershor pritet që ERE të vendosë për çmimet e reja që do të jenë në fuqi deri në dhjetor të 2016. Tre kompanitë e sistemit kanë aplikuar për ndryshime të tarifave në kuadër të rishpërndarjes së kostove përkatëse në zbatim të funksioneve të reja, pa ndikuar tek çmimi i energjisë elektrike për konsumatorin fundor.

ERE refuzon kërkesën për ulje të çmimit të Energjisë

Postuar në 09 Maj, 2016 16:00

Opozita ka kërkuar sot në uljen e mëtejshme të çmimit të energjisë nisur nga përmirësimi i treguesve të kompaninve të energjisë. Kjo i është kërkuar drejtuesit të Entit Rregullator të Energjisë, Petrit Ahmeti në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë, por që është hedhur poshtë nga titullari në fjalë. “Rekomandohet të kalojë një kohë relativisht e pranueshme që të shohim këtë stabilitet. Në qoftë se do të vendosnim menjëherë, p.sh u përmirësuan arkëtimet dhe ne të influencojmë në çmim, do të krijonim çoroditje tek kompania dhe konsumatori”, tha Petrit Ahmeti.

Pages

Subscribe to RSS - energjia