efekte

“S’kursyem asnjë lek nga reforma territoriale” (Video)

Postuar në 13 Tetor, 2017 21:06

U propozua si një reformë që do të rriste ndjeshëm investimet në fshat dhe zonat rurale nga kursimet që do të krijonte shkurtimi i numrit njësive vendore.

Sipas qeverisë së mëparshme reforma e re territoriale do t’i kursente buxhetit vendor rreth 6 miliardë lekë shpenzime administrative, të cilat do të shkonin për shërbime dhe investime publike në favor të komuniteteve. Kjo shkruhej dhe në relacionin e ligjit, por ekziston edhe më zë dhe me figurë siç tregohet në këtë kronikë televizive të vitit 2014.

Aksioni kundër informalitetit me efekte negative afatgjata për biznesin

Postuar në 09 Shtator, 2015 17:18

Ridvan Bode mendon se aksioni i qeverisë kundër informalitetit, edhe pse përkohësisht mund të sjellë të ardhura shtesë në buxhet, do të godasë ekonominë. Në një intervistë për “Top Channel” ish-ministri i Financave thotë se informaliteti në Shqipëri nuk është në përmasat për të përligjur një operacion të menjëhershëm në këtë shkallë. Sipas tij, lufta ndaj informalitetit dhe vendosja e konkurrencës në treg është një proces i vazhdueshëm dhe pjesë e programeve qeverisëse.

Subscribe to RSS - efekte