e drejta

Mbyllja e llogarisë së Trump në Twitter, Problematike

Postuar në 11 Janar, 2021 16:55

Mbyllja e llogarisë së Donald Trump nga Twitter shikohet me rezerva edhe në Gjermani, një vend që nuk ka patur marrëdhëniet më të mira me presidentin amerikan. Zëdhënësi i kancelares, Merkel, Steffen Seibert ka përcjellë shqetësimet e Berlinit zyrtar për një vendim që po fiton përherë e më shumë natyrën e një demonstrimi force nga sektori i teknologjisë.

E drejta për të shprehur lirisht opinionet është me rëndësi themelore. Nisur nga kjo, kancelarja e konsideron problematike që llogaria e presidentit është bllokuar përgjithnjë

Studimi i të drejtës për tokën, pjesë e shkencës dhe politikave pyjore

Postuar në 07 Nëntor, 2017 12:45

Zhveshja e Shqipërisë tonë vazhdon me ritme të shpejta e të pabesueshme. Duket se ata që kanë qeverisur kombin shqiptar në mijëvjecarin e fundit, ja kanë dalë të mos vihen në tehun e kritikave për këtë krim që ka filluar herët dhe po vazhdon pa pushuar të na shëmtojë peisazhet, djegë e masakrojë drurët e bimët dhe të humbasë pa pushim tokën. Ish presidenti amerikan Rusvelt pati lënë një amanet që mund të përmblidhet: “Cdo gjeneratë e ka për detyre që ti lerë asaj në vijim tokën në një gjendje më të mirë se sa e kanë gjetur”.

Një shembull i kundërvënies ndaj invadimit të teknologjisë në sferën private

Postuar në 04 Janar, 2017 11:37

Para disa javësh nga Rusia u transmetua një kronikë që fliste për zhvillimin e një softi për njohjen e fytyrave dhe krahasimin e tyre me imazhin e regjistruar në VK, që është Facebook rus. Një shkrepje fotografie nga një smartphone dhe softi mandej bën kërkimin në VK duke identifikuar se me kë përputhet fotografia e shkrepur. Rezultati: me anë të fotos zbulohet identiteti i personit, ose më saktë identiteti me të cilin ai ka vendosur të regjistrohet në rrjetin social.

Hajde plehraaa…!!!

Postuar në 23 Shtator, 2016 13:47

Çdo gjë që thonë dhe duan politikanët – bëhet. Kjo është Shqipëria e sotme. Politikanët vendosin për jetën e secilit, për ushqimin e secilit, për ajrin e secilit. Politikani, sado injorant, i paaftë, i pandjeshëm, i pavend të jetë, shndërrohet në Zot. Sigurisht që kjo nuk është demokracia, por ne gabimisht kujtojmë se jemi në binarët e saj.

Cenimi i së drejtës me pranimet në universitet

Postuar në 13 Shtator, 2016 14:59

Parregullsitë dhe amullia me sistemin e ri të pranimeve në universitete vazhdojnë, në vend që të zgjidheshin duke respektuar të drejtën e maturantëve për mosndryshimin e rregullave pas fillimit të shkollës së mesme, sepse ministria këmbëngul që të zbatohet sistemi i ri, i cili konceptua disa muaj më parë pas fillimit të viti shkollor 2015-2016, kur maturantët kishin filluar mësimet.

Skandali i ligjit të ri të pronave

Postuar në 03 Shkurt, 2016 14:46

Respektimi i pronës private është guri i themelit të një shteti ligjor dhe i politikave të tij publike për mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të shtetasve. Por ligji i fundit i qeverisë, për kthimin dhe kompensimin e pronarëve të grabitur nga diktatura komuniste, është një tjetër provë se në qeveritë shqiptare vazhdon të dominojë koncepti komunist se e drejta e pronës private mund të sakrifikohet për interesa të ashtuquajtura publike.

Kisha Ortodokse: Akte që nxisin konfliktet mes besimeve. Kisha Katolike: Respekti ndaj varreve të çdo personi, i patjetërsueshëm

Postuar në 26 Gusht, 2015 14:46

Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë ka përcjellë pak minuta më parë një deklaratë zyrtare për prishjen e kishës së Shën Thanasit në Dhërmi. KOASH e cilëson aktin të paligjshëm dhe që bie ndesh me të drejtën e besimit, përveç mënyrës së pabesë të kryerjes së tij.. “Sot, 26 gusht 2015, në orën 4 të mëngjesit, pa zbardhur dita, në mënyrë të fshehtë e tinëzare, për t’iu shmangur ballafaqimit me banorët e Dhërmiut, në Himarë, u shkatërrua nga forca të inspektoratit ndërtimor të ardhura nga zona të tjera të vendit, kisha orthodhokse e Shën Athanasit.

Subscribe to RSS - e drejta