drama

Kolë Jakova, dramaturgu ynë "klasik"

Postuar në 08 Janar, 2016 15:37

Fillimtarët janë përherë të përkëdhelurit e kohës. Por kur fillimtari bëhet udhë, çel një udhë, vetjakësohet si udhë, ai është trefish i përkëdhelur. Kolë Jakova për të gjithë ne që jemi tubuar sot këtu në këtë sallë është më së pari dramaturgu, drejtori i parë i Teatrit Popullor dhe Filarmonisë (1945-1946), ndërsa për shënimet enciklopedike është edhe shkrimtari me “Fshati midis ujërave”, poeti me “Heronjtë e Vigut” dhe “Garda krutane”, sikurse edhe atdhetari.

Përtej një drame të Sami Frashërit

Postuar në 29 Dhjetor, 2015 13:23

Historia e dramës “Besa”, e cila do të kishte premierën më 1875-n, në teatrin osman në Stamboll

Refleksion/Dramat pas tragjedive

Postuar në 17 Nëntor, 2015 15:22

Çdo nëntor është mirë të kujtojmë ato që ndodhën në 45 vjet të sundimit komunist. Kujtesa është mbrojtje, është mbrojtje ndaj së keqes. Kam lexuar dikur një shkrim të Bashkim Dizdarit në gazetën “Panorama” të 8 tetorit, 2012, me titull “Zogu dhe mendimi enverist për të”. Në të ndodhej kjo pjesë:

Subscribe to RSS - drama