doganat

Bashkimi doganor në Ballkanin Perëndimor, 90 milionë euro për unifikimin e sporteleve kufitare

Postuar në 02 Tetor, 2019 11:52

 

Një projekt me rëndësi rajonale synon të rrisë bashkëpunimin tregtar e afrojë parametrat e transportit rrugor të mallrave në Ballkan. Shawn W. Tan, drejtues i ekipit për zbatimin e projektit flet ekskluzivisht për DW.

DW: Si do ta përshkruani ju gjendjen e transportit rrugor të mallrave në Ballkanin Perëndimor, përfshirë edhe mundësitë që ofron për t‘u lidhur me vendet anëtare të BE?  

FMN ikën pa marrëveshje nga Shqipëria, kundër bashkimit të tatimeve me doganat

Postuar në 02 Tetor, 2017 21:08

FMN është kundër planit të qeverisë për bashkimin e tatimeve me doganat. Në mbyllje  të vizitës në Shqipëri misioni i FMN-së ka ikur pa lajmëruar firmosjen e ndonjë një programi bashkëpunimi dhe ka dalë me një deklaratë zyrtare ku thekson riskun e lartë të një operacioni qw bashkon tatimet me doganat.

123 milionë euro dëm në Tatime e Dogana gjatë 2015

Postuar në 27 Prill, 2016 10:36

123 milionë euro është dëmi që i është shkaktuar buxhetit të shtetit nga sektori i tatimeve dhe doganave. Peshën më të madhe të dëmit e zë sektori i Tatim-Taksave në vlerën e 92 milionë eurove, ndërsa doganat kanë shënuar 31 milionë euro abuzime. Kontrollit i Lartë i Shtetit ka konstatuar një trend në rritje të dëmit ekonomik në këto sektorë krahasuar me vitin 2014.

Vështirësia e bashkimit të tatimeve me doganat

Postuar në 24 Janar, 2016 21:09

Qeveria po studion mundësinë e bashkimit të Tatimeve me Doganat në një institucion të vetëm.Zyrtarë të lartë në Ministrinë e Financave bëjnë të ditur se që prej vitit të kaluar është ngritur një grup pune që po shqyrton mundësinë e këtij bashkimi, duke studiuar eksperiencën e tre vendeve: Gjeorgjisë, Kanadasë dhe Suedisë.

Por ky proces nuk duket të jetë i lehtë, edhe pse qeveria e ka premtuar në programin e saj. Kjo për shkak të nivelit të lartë të informalitetit në Shqipëri, por edhe problemeve me realizimin e të ardhurave.

Në doganën shqiptare skanohet edhe energjia

Postuar në 20 Janar, 2016 18:26

Top-Channel raporton për një situatë absurde me procesin e skanimit në doganë që zbatohet nën koncesionarin e fituaar nga “Rapiscan”. Shërbimi i skanimit po aplikohet edhe ndaj bizneseve që ushtrojnë aktivitetin e tyre në import-eksport energjie. “Por si mund të skanohet energjia elektrike, e cila transmetohet përmes linjave të interkonjeksionit?

Gropa 200 milionë euro "mbyllet" me një show para kamerave

Postuar në 12 Janar, 2016 17:59

Gjykata rrëzon doganat, bien paditë për tregtarët e duhanit

Postuar në 14 Dhjetor, 2015 11:22

Dy vendime të dhëna nga Prokuroria, e cila ka pushuar paditë e Doganave ndaj tregtarëve të duhanit, janë lënë në fuqi edhe nga ana e Gjykatës së Tiranës. Në të dyja rastet, të cilat janë konsideruar nga Prokuroria dhe nga Gjykata si jo penale  personat e denoncuar kanë qenë tregtarë duhani.

Ata janë ndëshkuar gjatë aksionit kundër informalitetit, ndërsa pas konstatimit të veprimtarisë së tyre, Doganat kanë bërë kallëzim për ndjekje penale me akuzën e kontrabandës

Të ardhurat tatimore të shtatorit, 1% më shumë se vjet, 23% më shumë se parvjet

Postuar në 21 Tetor, 2015 23:40

Nga të dhënat paraprake të Ministrisë së Financave, rezulton se të ardhurat tatimore në muajin shtator ishin rreth 28 miliardë lekë. Të ardhurat tatimore përfshijnë taksat doganore, vendore, nacionale, të sigurimeve shoqërore/shëndetsore, si dhe akcizat e tatimet e ndryshme.

Në krahasim me shtatorin e vjetshëm, të ardhurat tatimore ishin 1% më të larta. Ndërsa në krahasim me shtatorin e parvjetshëm, ato ishin 23% më të larta.

Në periudhën janar-gusht, të ardhurat tatimore ishin rreth 224 miliardë lekë, ose 4% më shumë se vjet dhe 19% më shumë se parvjet.

Dyfishohet borxhi i bizneseve, doganat s’mbledhin dot paratë. Në degën e Tiranës arrin 3.4 mld lekë

Postuar në 15 Tetor, 2015 09:19

Vlera e borxhit që kompanitë e biznesit i kanë Drejtorisë së Doganave të Tiranës është dyfishuar brenda një viti. Nga auditimi i Kontrollit të Lartë të Shtetit u konstatua se gjendja e borxhit doganor në fillim të vitit 2014 ka qenë 1.8 miliardë lekë, kurse në fund të vitit 2014 ajo ka arritur në vlerën 3.4 lekë, shumë kjo që u takon 350 subjekteve debitore.
KLSH argumenton se, shifrat e mësipërme të borxhit tregojnë për punën e paorganizuar që ka bërë Dega e Doganës Tiranë në drejtim të rikuperimit të borxhit doganor.

“Pas “Crown Agents”, vijnë gjeorgjianët e “Reformatics””, shkruan “Monitor”

Postuar në 09 Tetor, 2015 13:32

Kjo qeveria nuk e mendon dot aktivitetin e saj pa u këshilluar nga diksuh që vjen nga jashtë. Sikurse nuk po mendon dot rregullimin e një sektori, sidomos në sferën e shërbimeve, pa futur në lojë nocionin e konçesionit. Saga e çudirave në doganat shqiptare vazhdon edhe pas ikjes së Crown Agents. “Monitor” shkruan se rinovimi i kontratës e ka çuar qeverinë shqiptare në Gjeorgji ku “i është drejtuar për “ndihmë” kompanisë gjeorgjiane të konsulencës, të drejtuar nga ish kryeministri, Nika Gilauri”.

Pages

Subscribe to RSS - doganat